Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2010 14:48

Halk Eğitim Salonu silbaştan yapılıyor!..

Halk Eğitim Salonu silbaştan yapılıyor!..
Erzurum’da Cumhuriyetin döneminin ilk binaları arasında yer alan Halk Eğitim Merkezi, adeta yeniden yapılıyor.

Erzurum Ajans- Cumhuriyetin döneminin ilk binaları arasında yer alan Halk Eğitim Merkezi, adeta yeniden yapılıyor. Yaklaşık 450 bin TL harcanarak gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmalarının sonunda, koltuklardan sahneye, ses düzeninden aydınlatmaya kadar, Halk Eğitim Merkezi’nin çehresi tamamen değiştiriliyor.

Uzun yıllardır hizmet verdiği için tahrip olan ve neredeyse kullanılamaz hale gelen Halk Eğitim Merkezi’nde bir aydır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Koltukları tamamen sökülen, zeminden tavanına kadar kapsamlı restorasyon projesi uygulanan Halk Eğitim Merkezi, önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

Milli Eğitim İl Müdürü Fevzi Budak, yürütülen restorasyon çalışmaları için yaklaşık 450 bin TL’lik kaynak kullanılacağını belirterek, yaz döneminde binanın dış bölümünün de yeniden yapılacağını bildirdi.

Halk Eğitim Merkezi’nin bütün koltuklarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’dan gönderileceğini belirten Budak, Halk Eğitim Merkezi’nin Erzurum’da uzun yıllardan beri hizmet verdiğini hatırlatarak, süreç içerisinde lokal anlamda yapılan restorasyon çalışmalarının artık yetersiz kalmaya başladığını söyledi.

Budak, “Halk Eğitim Merkezi’ndeki çalışmalar tamamlandıktan sonra halkımız sanki de yeni bir hizmet kompleksine kavuşmuş olacak. Çünkü salonda tepeden tırnağa her şey yenilenecek” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.