Haftanın 4 kazananı 1 kaybedeni var...

BB Erzurumspor, son 4 haftanın galip gelen flaş takımı Aytemiz Alanya’yı yendi KAZANDI!

-BB Erzurumspor’un Öner Biricik yönetimindeki U-21 takımı Alanya U-21 takımını 8-1 yendi KAZANDI!

-Erzurum’un BAL liginde ki tek temsilcisi Yakutiye Belediyespor hem de deplasmandaRize Kendirli Belediyespor’u 2-0 yendi KAZANDI!

-Erzurum’un Türkiye Erkekler 1.ligindeki tek temsilcisi Palandöken Belediyesi Voleybol takımı hem de deplasmanda Gümüşhane Torul Gençlikspor’u 3-2 yendi KAZANDI!

-2026 Kış Olimpiyatlarına talipli olan Erzurum’u eleyen Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve olimpiyatların Erzurum’da yapılacağı umudunu veren, elemeden sonra da sus-pus olup ortadan kaybolanlar KAYBETTİ!
--

Palandöken kartalları bir başladı, bir başladı..

Türkiye Erkekler 1.ligi Voleybol maçları için start verildi. Erzurum’u bu ligde temsil eden Palandöken Belediyesi Voleybol takımı, çıktığı sezonun ilk maçında deplasmanda Gümüşhane Torul Gençlik Voleybol takımı ile karşılaştı. Rakibin adı Torul Gençlik diye sakın küçümsemeyin, o ligde şampiyonluk için favori takımlardan birisi. İşte o karşılaşmada çok iyi bir oyun sergileyen Palandöken takımı, 3-2’lik galibiyet alarak 2 puanın sahibi oldu. Aynı maçta Torul takımı da 1 puan alarak lige puanla başlamış oldu. G.Saray patentli yeni antrenör Aykut Lale ve yeni transferleri ile bu sezon Efeler ligini hedefleyen ve bu sebeple işi ciddiye alan Palandöken Voleybol takımı, ikinci maçını da kendi sahasında Ordu temsilcisi Akkuş Belediyespor ile karşılaşacak. Kulüp Başkanı Zafer Bülent Engin, Cumartesi günü saat 14.00’de Recep Tayyip Erdoğan Spor Salonunda yapılacak maça tüm Erzurumluları beklediklerini belirtti. 
--

Bu senenin en iyi transferiScuk!

Kim ne derse desin. Bana göre bu sezon mavi-beyazlıların en iyi transferi Jasmin Scuk’tur. O Scuk ki özellikle son haftalarda hem de alışık olmadığı bir ligde üstüne koyarak oynuyor. O’nun kötü olduğu bir maç hemen hemen hiç olmadı. Oynadığı mevki itibariyle sakinliği yok mu, en çok da ona bayılıyorum. Bir adam zorluk derecesi yüksek maçlarda dahi bu kadar mı sakin olur? Ve bu kadar mı bir oyuncu sakin başladığı oyunu aynı sakinlikle tamamlar. Hele o Sivas’ta attığı penaltı golü varya,  halen daha gözümün önünden gitmiyor. Bir penaltı o kadar mı güzel atılır? Güzel derken penaltı vuruşundan değilim, o Scuk’un vuruştakı sakinliğinden söze diyorum. Daha önce bir yazımda söylemiştim. Geçen sene de bu Scuk takımda vardı ama ne denli değerli bir oyuncu olduğunu o zaman farkedememiştim. Ona yeniden imza attırarak yönetim çok iyi bir iş yapmış. Onu ancak süper ligde farkettim ve bu itirafımı da yapmıştım.1990 doğumlu 1.85 boyundaki Bosna Hersekli bu efendi oyuncuyu zaman zaman ailesiyle birlikte de saha dışında görüyorum. Tam bir aile reisi görüntüsü veriyor, ağız tadlarını Allah bozmasın. Sahadaki gibi saha dışında da gördüğüm kadarıyla uyumlu. Kankası da ülkedaşı Trtovaç. Belli, çok iyi anlaşıyorlar.Bugün o Scuk her takımda oynayacak bir özelliğe de sahip olduğu için Erzurumlu idareciler ne kadar şanslı olduklarını bilmeliler. O ve onun gibi adamlar bulmak zor. Allah nazarlardan saklasın. 
--

Bu Çintımar başka Çintımar!

Başka şehirlerdeki Erzurumlu bürokratlar güzel işler yapınca bizler de buralarda böbürleniyoruz elbet. Mesela başka bir ilde olmasına rağmen güzel işler yapan bürokratlardan biridir Muzaffer Çintımar. Erzurum’da İl Müdürlüğü yapan ve halen Atletizm Federasyon Başkanlığı görevinde bulunan Fatih Çintımar’ın kardeşi Çintımar bu. Uzun zamandan beridir Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevini yapan, hem de orada layıkıyla yapan Muzaffer Çintımar, Kocaeli’nde yaptığı modern bir stadyum ile tarihe geçti. Son yıllarda ard arda bir çok şehirde gördüğümüz güzel bir stadyum daha Kocaeli’nde yapıldı ve onun altında onun imzasını görüyoruz. O stad için ne kadar emek verdiğini yakından biliyoruz. Artık 3.ligde mücadele eden ve süper lig hayalleri kuran Kocaelispor’un maçlarını da oynamaya başladığı bu yeni stadı henüz görme fırsatım olmadı. İnşallah ilk fırsatta gidip göreceğim. Ama Müdür beyi telefonla aradım, tebrik ettim. Görüntülere baktığımda bir Vodafon Arena, bir Türk Telekom ve bir Timsah Arena stadyumlarından farksız. Bir isim buldular mı bilmiyorum ama özellikle dış görüntüsü çok Avrupai! Sık sık buz pateni yarışlarına gittiğim için Kocaeli’ni yakından biliyorum, tam bir spor kenti olmuş ve bunda Çintımar müdürümüzün payı çok büyük. Kendisine buradan hem selam hem de büyük alkış gönderiyorum. 
--

Sivas’ın fikstürüne bakın, anlarsınız!

Daha önce Erzurum ile birlikte ligde kalma mücadelesi veren takımlardan bahsederken Sivas’a da yer vermiştim. Çoğu arkadaşım, Robinyo gibi bir dünya devinin olduğu takımın düşme tehlikesi yaşayamacağını, Sivas’ı da adaylardan göstererek abarttığımı söylüyordu. Şimdi sizlere diyeceğimi onlara da söylüyorum. 1 Aralık tarihine kadar hele bir Sivas’ın oynayacağı maçlara baksınlar. Halen Erzurum’un 4 puan önünde 9 puanla ligin 12.sırasında bulunan Sivas, önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile evinde oynuyor. Sonra zor durumdaki Kayseri deplasmanına gidecek, ondan sonraki hafta da ligin afilli takımı Konya ile evinde oynayacak. Aynı Sivas, Konya maçının ardından Beşiktaş deplasmanına çıkacak. Daha sonra evinde Rize ile oynayacak olan Sivas takımı, bir sonraki hafta da zirvedeki ekiplerden Başakşehir ile karşılaşacak. Beşiktaş, Başakşehir ve G.Saray maçlarını geride bırakan Erzurum’un bundan sonra ne kadar iyi fikstürü varsa Sivas’ı da fikstürü o kadar kötü! Şimdi anladınız mı Sivas’ın da niye ateş çemberinin içinde olacağını söylerken...
---

Adam sırf bunun için oynar!

BB Erzurumspor taraftarı bu sezon bildik tüm ezberleri silip çöpe attı.  Bu sebeple de daha eskisi gibi nerede başarı taraftar orada deyimi yalan oldu. Bunun nedeni de tribünlerdeki doluluk oranları. Belki futbolun beşiği olarak bilinen İngiltere’de, Almanya’da, ne bileyim İtalya’da filen da vardır ama Kazım Karabekir Stadyumundaki görüntü herhalde Türkiye’de bir ilk. Ligin sonunda olmasına rağmen onca seyircinin takımını destekleme amacıyla tribünleri doldurması son derece dikkat çekicidir.Kuşkusuz bu ilgiyi kötü saha sonuçlarına rağmen oynanan pozitif futbola bağlamak mümkün. Takımın alt sırada olsun ama sen yine de tribünlerdeki yerini al ve takımını destekle. Ve bunu sadece iç saha maçlarında değil, deplasmanlarda da yap. Yok böyle bir şey! O açıdan başta Erzurumspor yönetimi olmak üzere teknik heyet ve futbolcular bunun kıymetini bilmeli ona göre biraz daha işlerinde özenli olmaları gerekiyor. Bir şey demiyorum ama sırf bir futbolcu sırf bu taraftar topluluğu için oynar. Başka da bir şey bilmem, başka da bir şey söylemem. Bu arada ben bu yazıyı yazarken bizim İrfan Tarakçıoğlu bir bilgi notu verdi. Alanya maçında Türkcell’in Goller Cepte uygulamasını izleyenlerin sayısının 16 bin olduğunu söyledi ki, inanılmaz büyük bir rakam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.