Bölge Haber Girişi : 30 Mart 2011 13:53

Güzel'den idam açıklaması!..

Güzel'den idam açıklaması!..
Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel, son günlerde yaşanan idam cezası tartışmalarıyla ilgili olarak, "İdam aslında vicdanen olması gereken bir cezadır"

Erzurum Ajans-Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel, son günlerde yaşanan idam cezası tartışmalarıyla ilgili olarak, "İdam aslında vicdanen olması gereken bir cezadır" dedi.Güzel, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, idam cezasının olmasıyla ilgili tartışmalar üzerine Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) hukukuna tabi olduğunu belirterek, Avrupa hukukunda idam cezasının uygulanmadığını bildirdi.Türkiye'de yaşanan bazı olayların ardından idam cezasının uygulanmasıyla ilgili tartışmaların zaman zaman gündeme geldiğine dikkat çeken Güzel, şunları kaydetti:

"İdam aslında vicdanen olması gereken bir cezadır. Ancak AB müktesebatı doğrultusunda ülkemizde idam cezası uygulaması kalkmıştır. Yani şu anda Türkiye'de idam cezası hiçbir şekilde yoktur. Özellikle son günlerde Kayseri'deki kayıp çocukların öldürüldüklerinin anlaşılması üzerine bu tarz tartışmalar yeniden başladı. Kimileri de terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın asılmasını düşünerek idam cezası istiyor. Ancak unutulmamalı ki ceza hukuk geriye doğru işlemez. Yani bugün idam yasası çıkması durumunda şu an suç işlemiş kişileri etkilemiyor. Çünkü söz konusu kişiler yasanın lehe olan hükümlerinden faydalanır. Aleyhe olan hükümler uygulanmaz."

Güzel, idam cezasının genel anlamda bir caydırıcılığının olduğuna da dikkat çekerek, "İdam cezası suç oranında da bir azalmaya sebep olur. Yalnız şu da unutulmamalıdır, idamı vinci kurarak sokak ortasında yapmak da doğru değildir. Bunlar ilkel yöntemlerdir. Önemli olan bir suçun ardından verilen ölüm cezasının uygulanmasıdır" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.