Bölge Haber Girişi : 04 Şubat 2011 18:01

Güvenlik en üst seviyede!..

Güvenlik en üst seviyede!..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında gerçekleştirilen güvenlik tedbirleri, en üst seviyede yürütülüyor.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında gerçekleştirilen güvenlik tedbirleri, en üst seviyede yürütülüyor. Organizasyonda görev alan 2 bin 100 polis, kendi sorumluluk sahasında sporcu, delegasyon üyesi, yerli ve yabancı turistlerle, vatandaşların güvenliğini sağlıyor.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 2008 yılında oluşturulan 2011 Kış Oyunları Güvenlik Komitesi, Vali Yardımcısı Mehmet Gök'ün başkanlığında çalışmalarına devam ediyor.

24 SAAT GÖREV YAPIYORLAR

Güvenlik hizmetlerinden sorumlu kamu kurumlarından oluşan komite, kentte devam eden Kış Oyunları'nın güvenliği noktasında yerli ve yabancı risk gruplarını takip ederek, detaylı planlamalar yapıyor. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü ve aynı zamanda Güvenlik Komitesi Üyesi olan Mehmet Erdem, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapıldığı kentte güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olduğunu söyledi. Erdem, kış oyunları tesisleriyle birlikte şehrin birçok noktasında motorlu ve yaya devriyelerin 24 saat görev yaptığını belirterek, "Şehrin her noktasında polislerimiz görev yapıyor. Herhangi bir zafiyet yaşanmaması için her türlü tedbir alındı. Şuan güvenlik tedbirleri en üst seviyededir" dedi.

Yabancı dil bilen polislerin, delegasyon üyeleri, sporcular ve yabancı turistlere sürekli yardım ettiğini anımsatan Erdem, şunları kaydetti: "155 Polis İmdat Hattı başta olmak üzere, polis merkezleri, kış oyunları tesisleri ve yabancıların yoğun olduğu yerlerde özellikle iyi derecede yabancı dil bilen personel görevlendirildi. Ayrıca il dışından gelen ilk 500 takviye polis mensubu arasında 35 rütbeli personel, yabancılarla iletişim konusunda etkin görev almaktadır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.