Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Ekim 2014 18:40

Güvenli Şanlıurfa'da Erzurum'u temsil etti

Güvenli Şanlıurfa'da Erzurum'u temsil etti
Şanlıurfa'da düzenlenen "8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları"na Erzurum'u temsilen Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli katıldı.
Erzurumajans-Şanlıurfa'da düzenlenen "8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları"na Erzurum'u temsilen Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli katıldı.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında; Güvenli iki gün boyunca çeşitli temaslarda bulunarak STK ve resmi yetkililerle görüştü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce "Toplumsal Barış ve Sosyal Dayanışmada Sivil Toplum ve Devletlerin Rolü" temalı uluslararası sempozyumada katılan Güvenli, Erzurum eski valilerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e Erzurum'da yürüttükleri çalışmaları anlatarak Şanlıurfa'da olmaktan memnun olduklarını söyledi.

"Dostluğun Kalbine Yürüyüş" adlı yürüyüş ve programları da takip eden Başkan Güvenli; bu tür etkinliklerin şehirlerin tanıtımında anlamlı bir yeri olduğunu, tecrübelerin karşılıklı aktarılmasına fırsat bulunduğunu; benzer etkinliklerin Erzurum için düşünülebileceğini söyledi.

ESTP Başkanı A.Mustafa Güvenli; "8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" kapsamında düzenlenen Sempozyum ile öncelikle; üniversiteler, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile uluslararası organizasyonların temsilcilerini bir araya gelmiş olması, toplumsal barış ve dayanışmanın ulusal, bölgesel ve küresel düzeydeki izdüşümleriyle birlikte görme şansını yakaladıklarını belirterek, "Erzurum, taşıdığı kültürel misyonu ve kadim şehir duruşunu ancak STK'lar aracılığıyla gelecek nesillere aktarma şansını bulacaktır. Biz, ESTP olarak üzerimize düşeni yapmak için daha çok çalışmaya hazırız" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.