Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Haziran 2017 16:36

Gurbetteki Dadaşların Erzurum çıkarması

Gurbetteki Dadaşların Erzurum çıkarması
Gurbetteki Erzurumluların memlekette tatil yapmalarını isteyen Esenyurt Erzurumlular Dernek Başkanı Murat Alatepe bu konuda çalıştıklarını söyledi.
Erzurumajans-Gurbetteki Erzurumluların memlekette tatil yapmalarını isteyen Esenyurt Erzurumlular Dernek Başkanı Murat Alatepe bu konuda çalıştıklarını söyledi.

Sıla-i Rahim Projesi kapsamında İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin tahsis ettiği 25 otobüs ve diğer bölgelerden alınan 5 otobüsle Erzurum'a geldiklerini anlatan Dernek Başkanı Murat Alatepe, hedeflerini anlattı. Başkan Yardımcısı Murat Balkuş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Müceldili Konağında basın toplantısı düzenleyen Esenyurt Erzurumlular Dernek Başkanı Murat Alatepe, bir arkadaşıyla birlikte 5 yıldır Ramazan'ın son iftarını Erzurum'da geçirerek başlattıkları sıla-i rahim projesini geçtiğimiz yıl 800'e yakın Erzurumluyla yaptıklarını hatırlattı. İstanbul'dan yola çıkan 800 Erzurumlunun Ramazan'ın son iftarını ve bayramı burada geçirdiğini belirten Alatape, fitre ve zekatlarında buradaki fakirlere ödendiğini söyledi. Kısa tatil süresince 300 bin liraya yakın bir harcama yapıldığını vurgulayan Başkan Alatepe, bu yıl da 30'a yakın otobüs ve çok sayıda özel araçla 3 bine yakın Erzurumlunun sıla-i rahim yaptığını anlattı. Proje sayesinde 15'e yakın vatandaşın Erzurum merkez ya da köylerde ev aldığını, İstanbul'dan 2 kızın Erzurum'a buradan da bir kızın İstanbul'a gelin gittiği bilgisini veren Alatepe, gelecek için bu projeyi daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Esenyurt Erzurumlular Dernek Başkan Yardımcısı Murat Balkuş ise sıla-i rahim programının hedefine ulaştığını belirterek, bunu daha geliştirmek için çalışacaklarını bildirdi. Sadece İstanbul değil büyük kentlerdeki Erzurumluların da bu etkinliğe katılmasını istediklerini anlatan Balkuş, radyo programlarıyla buna destek arayacağını kaydetti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • rehberr 01 Ocak 1970 02:00

    Lay lay lom işler.

  • DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Silahı rahim yapana kadar çıkın gelin memleketize. Yatırımı batıya yapın öleceğiniz zaman da aman ben ölürsem Erzurum a gömün. Yok ya. Şimdi kalkmış yok Erzurum eski Erzurum değil diyorsunuz. Tabiki eski Erzurum olmayacak. Sen kalkar da memleketı terk edersen elin yabancısıda senin yerine yerleşir. Sonra da hiç şikayetçi olmayacaksın.