Erzurum Haber Girişi : 22 Mart 2017 15:45

Güneş Vakfı'ndan Nevruz kutlaması

Güneş Vakfı'ndan Nevruz kutlaması
Güneş Vakfı Gençlik Kolları ve Uluslararası Öğrenci Birliği ortaklaşa olarak Nevruz Bayramını kutladı.
Erzurumajans-Güneş Vakfı Gençlik Kolları ve Uluslararası Öğrenci Birliği ortaklaşa olarak Nevruz Bayramını kutladı. 

Güneş Vakfı Gençlik Kolları ve Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve diğer Türk Devletleri'nden gelen öğrencilerin de katılım sağladığı Nevruz Bayramı Kutlama programının açılış konuşmasını Güneş Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karcıoğlu yaptı. Karcıoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Tabiat ile iç içe kucak kucağa olan toprağa "ana" vasıflandırmasını yapan Türk Düşünce Sisteminde tabiki Baharın gelişi önemli bir yere sahip olacaktır. Çünkü baharın gelişi ile havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçek açmaya, toprak yeşermeye başlar. Kısacası 21 Mart yeryüzünde ki tüm varlıklar için bir diriliş, uyanış ve yaratılış günüdür. Fakat Nevruz bayramı Türk milleti için ayrıca bir öneme sahiptir. Nevruz, Türk milletinin Asena isimle bir dişi Kurdun rehberliğinde etrafı demir dağlarla çevrili olan Ergenekon vadisinden ateşler yakarak çıktıkları günü temsil eder. Bu nedenle Nevruz bayramı Türk dünyasını aynı çatı altında toplayan ender bir olgudur. Türk Dünyası olarak bu tür kutlamaları her zaman yapmalıyız. Çünkü bu bayram bizim milli bayramımızdır. Bu vesile ile Güneş Vakfı Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Alpaslan Ceylan adına tüm Türk dünyasının Nevruz toyunu kutlarım." Karcıoğlu'nun konuşmasından sonra Uluslararası Öğrenci Birliği adına Hasret Saferov Nevruz Bayramı ile ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından Demir dövme ve yumurta tokuşturma gibi Türk gelenekleri yerine getirildi. Program Türk müzikleri eşliğinde oyunlar oynanarak son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.