Bölge Haber Girişi : 12 Aralık 2010 00:21

Gülyurt'un yasa teklifi kabul edildi!..

Gülyurt'un yasa teklifi kabul edildi!..
Erzurum AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt'un diş tabibi ve çalışma alanını yeniden tanımlayan yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Erzurum Ajans-Erzurum AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt'un diş tabibi ve çalışma alanını yeniden tanımlayan yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt’un ‘Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’da değişiklik yapılmasına yönelik yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul edildi. Yasaya göre, diş tabibi, dişlerin, diş etlerinin ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan ağız ve çene dokularının sağlığının korunması, hastalıklarının ve düzensizliklerinin teşhisi, tedavisi ve rehabilite edilmesi ile ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmeye yetkili olacak.
 
Yasaya göre, Diş tabipliğinin herhangi bir dalında uzman olmak ve o unvanı ilan edebilmek için diş hekimliği fakültelerinden veya Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarından alınmış uzmanlık belgesine sahip olmak gerekecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.