Bölge Haber Girişi : 18 Ağustos 2010 17:33

Gülyurt'tan Yücelik'e ziyaret!..

Gülyurt'tan Yücelik'e ziyaret!..
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i makamında ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i makamında ziyaret etti.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un yanı sıra Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Müştak Yayla ve Hüseyin Koçan’la birlikte ETSO’yu ziyaret eden Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Başkan Yücelik’ten ETSO Vakfı’nın üniversite kurma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Vakıf aracılığıyla kurulacak üniversite için gerekli şartları oluşturmaya çalıştıklarını ve bunu büyük ölçüde başardıklarını dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, “Kurulacak üniversite ile hem bölge insanı çocuğunu eğitim için başka illere, başka ülkelere göndermek zorunda kalmayacak, hem de bölgemizin ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm bulmuş olacağız.” dedi.

Üniversite bünyesinde açılacak fakülte ve yüksekokullar ile buralara bağlı bölümlerin günün ihtiyaçları doğrultusunda tespit edildiğini kaydeden Başkan Yücelik, Atatürk Üniversitesi’nin bu konuda kendileri için hem iyi bir referans hem de rehber olduğunu sözlerine ekledi.

ETSO’nun bu yöndeki çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Prof. Dr. Gülyurt ise Erzurum’un geleceği için yapılacak bu tür çabaları her zaman destekleyeceklerini söyledi. Ülkenin kalkınması için üniversite-sanayi işbirliğinin daha üst seviyelerde olması gerektiğini vurgulayan milletvekili Gülyurt, gelişmiş ülkelerde sanayi ve üretime yönelik Ar-Ge çalışmalarına ayrılan kaynakların yüzde 90 seviyelerinde olduğuna dikkati çekti. Hükümetin bu amaçla daha önce ödeneği 45 milyon lira olan TÜBİTAK’a Ar-Ge çalışmaları için 450 milyon lira ödenek tahsis ettiğini belirten Gülyurt, sağlanan bu imkanların ülkenin sanayileşmesi ve dışa bağımlılıktan kurtulması için etkin bir şekilde kullanmasının önemine işaret etti.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt’un ETSO’yu ziyaretinde; ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, Yönetim Kurulu üyeleri Vakur Alemdar ve Muharrem Özdemir ile Genel Sekreter Avukat Abdulkadir Ungan da hazır bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.