Bölge Haber Girişi : 30 Mart 2010 15:26

Gülyurt Narman teşkilatını ziyaret etti!

Gülyurt Narman teşkilatını ziyaret etti!
Ak Parti Erzurum milletvekili Muzaffer Gülyurt, İl Yönetim kurulu üyeleri Ayhan Özsağlıca ve Nurhan Yıldız ile birlikte Ak Parti Narman teşkilatını ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Ak Parti Erzurum milletvekili Muzaffer Gülyurt, İl Yönetim kurulu üyeleri Ayhan Özsağlıca ve Nurhan Yıldız ile birlikte Ak Parti Narman teşkilatını ziyaret ederek hükümetinin gündeminde olan konularla ilgili olarak ilçe teşkilatı yöneticilerini bilgilendirdi.
Erzurum milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt’u Narman da ilçe başkanı Zafer Ruşen İlçe Teşkilat Başkanı Selahattin Akbulut, Şekerli Belediye Başkanı Ferkan Akbulut ve parti yöneticileri karşıladı. Prof. Dr. Gülyurt, ilçe teşkilat binasında Ak parti ilçe teşkilatı ve köy muhtarları ile görüşerek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. İlçe başkanı Zafer Ruşen Erzurum Milletvekili Gülyurt’a İlçe ve köylerdeki sorunları anlatarak sorunların giderilmesini talep etti.
İlçe Başkanı Ruşen, ilçe ve köylerdeki derelerin ıslah edilmesi, ilçe ile il arasındaki kireçli geçidi üzerinden bağlayan yolun kış aylarında sürücülere çok sıkıntı verdiği belirtilerek, Narman ile Erzurum arasındaki bağlantı yolunun Karapınar güzergahındaki eski yolun yapılması, bu yolun yapılması halinde il bağlantı yolunun yaklaşık 20 kilometre daha kısalacağı söyledi.
Söz konusu yolun yapılması halinde Oltu, Olur, Şenkaya, Göle ilçeleri ile Ardahan üzerinde çalışan araçların kısa olması bakımından bu yolu kullanacakları ve bununda ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağı anlatan Ruşen, ayrıca ilçede bir İmam Hatip lisesinin açılması, Halk bankasının bir şubesinin açılması, 2.Etap TOKİ konutları yapılarak köylerden ilçeye yerleşmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanmasını istedi.
KENDİ EVİNİ YAPANA YARDIM
Erzurum milletvekili Gülyurt, dere ıslah çalışmalarının yapılacağını ifade ederek, Karapınar yolunun yapılması için kendisinin de ısrarcı olduğunu ancak Karayollarının bu yol üzerindeki trafiğin az olduğu öne sürerek yolun yapılmasının rantabl olmadığı yönünde görüş belirttiğini kaydetti, Gülyurt, “Yinede karayollarınca eski yolun incelemesi yapılarak karayolu ağı dışında köy yolu olarak yapılarak karla mücadele çalışmaları yapılıp bu yolunda hizmet vermesi sağlanmasını arzu ediyoruz Çünkü bizim anlayışımıza göre yol medeniyettir” dedi.
Gülyurt, hükümetin hiçbir bölgede ayrımcılık yapmadığını belirterek Narman’a 25 milyar gönderildiğini söyledi. Yurt yapımının ise programa alındığını ve en kısa sürede yapılacağını söyleyen Gülyurt, Köylerin yeniden yapılandırılmasında ise kendi evini yapana yardım (KEY) projesi ile köylülere destek olunacağını belirtti.
Toplantıya katılan köy muhtarları ise geçimlerini hayvancılık ve çiftçilik yaparak sağladıklarını belirterek köy muhtarlıklarınca verilen menşe belgelerinin ilçe içerisinde geçerli olduğu ilçe dışında satılması için ise ilçe tarım müdürlüğünde sağlık muayenesi yapılması uygulandığını söylediler. Diğer illerde muhtarlıklarca verilen menşe belgelerinin il sınırları içerisinde geçerli olduğunu anlatan muhtarlar, köy muhtarlıklarınca verilen menşe belgelerinin diğer illerdeki gibi il sınırları içerisinde geçerli olmasının hayvancılık yapan vatandaşlar için kolaylık sağlayacağını belirttiler.
Erzurum milletvekili Gülyurt, hayvan satışları için uygulanan menşe konusunda il tarım müdürünü arayarak bilgi aldı ve yasal olarak imkanları varsa çiftçilerin isteklerinin yapılmasını istedi.
Gülyurt daha sonra şunları söyledi; “Tüm dünya Ekonomik krizden etkilendiği halde ülkemizi o kadar etkilemedi. İMF’yi elimizle iteledik. Ak parti hükümetinin 40 -50 senedir yapılamayan hizmetleri yaptı. Devletin imkanları doğrultusunda daha çok şeyin yapılması gerektiğinin bilincindeyiz.” olduklarını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.