Bölge Haber Girişi : 01 Mart 2010 20:17

Gülyurt Aziziye'nin mahallelerinde!..

Gülyurt Aziziye'nin mahallelerinde!..
AK Parti MKYK üyesi ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Aziziye ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan ev sorununu MKYK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletecek.

AK Parti MKYK üyesi ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Aziziye ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan ev sorununu MKYK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletecek. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Gül tarafından Sarıyayla Mahallesi’nde organize edilen toplantıya katılan Prof. Dr. Gülyurt, köyden kente göçü önlemek için insanlara sağlıklı yaşam koşulları sunmanın elzem olduğunu belirterek, “Köylerde yaşayan vatandaşlarımıza layık oldukları hizmetin en güzelini sunmak için ev sorununu Başbakanımıza MKYK toplantısında ileteceğim.” dedi.
İlçe Tarım Müdürü Erdal Şengül’ün de katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bir süredir devam eden mahalle toplantılarında halkın sorunlarının gündeme getirildiğini ifade ederek, özellikle ev sorunu ve hayvancılıkla ilgili uygulanacak teşvikler hakkında halkın bilgilendirilmesi amacı güden bir toplantı tertiplediklerini ifade etti.
SOSYAL DEVLETİN GÖREVİ KONUT YAPMAK
Köylerin önemli eksiklerinin olduğunu kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, özellikle evlerin çok eski olduğunu ve depreme bile ihtiyaçları olmadan yıkılacak çok sayıda ev bulunduğunu kaydetti. Sosyal devletin önemli görevlerinden birinin vatandaşını konut sahibi yapmak olduğunun altını çizen Gülyurt, “Bunun en ideali TOKİ tarafından yapılan konutlar. TOKİ’nin köylere yönelik de çalışmalarının olması gerektiğine inanarak, konuyu partimizin MKYK toplantısında gündeme taşıyacağım. Çünkü yaşadığımız çağda köy hayatına doğru bir yönelme var ve bu da gerekli. Temiz hava ve temiz gıda köylerde var. İnsanlar artık tek katlı, bahçeli evlerde oturmak istiyor. Köy hayatını daha çok benimsemek ve yaşamak gerekiyor ki, buraların kıymetini bilelim. Bizim devlet olarak yapmamız gereken, öncelikli olarak konut açısından sizlere hizmet etmek. 1960’larda deprem olmuş, iki bin yılına kadar taş üstüne taş konulmamış. Bizim iktidara geldiğimiz 2003 yılından bugüne kadar çok sayıda afet konutu yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü bizim insanımız bu evleri hak etmiyor. Yaşadığımız çağın gerektirdiği evleri yapmamız gerekiyor. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bayındırlık Müdürlüğüyle de görüşeceğim, Cuma günü MKYK’da sorunu Başbakanımıza arzedeceğim.” dedi.
HAYVANCILIĞI ÇİFTÇİ OLARAK YAPMALIYIZ
Bilimin ve teknolojinin gerektirdiği şekilde tarım yapılmasının elzem olduğunun altını çizen Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, bu konuda Atatürk Üniversitesi’nin iyi değerlendirilmesini istedi. Devletin görevinin hayvancılığı geliştirecek teşvikler sunmak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gülyurt, “Geçmişte üç beş hayvan verdiler. Gelinen noktada hiçbir sonuç alınamadı. Hayvancılığı büyük yapmak lazım. Kollektif çalışma ruhunu geliştirmeli, olayı köylü olarak değil, çiftçi olarak büyük düşünmeliyiz. Tarım Bakanlığı teşviki GAP bölgesinde başlattı ve sadece süt sığırcılığı için verdi. Sağlık Bakanımız Bakanlar Kurulu’nda, biz MKYK’da sorunu gündeme taşıdık ve asıl hayvancılığın Doğu Anadolu’da olduğunu söyleyerek teşvikin de Doğu’da olması gerektiğini vurguladık. Ocakta teşvik çıktı ve yönetmelik yayınlandı. Devlet burada diyor ki, size teşvik veriyorum, ister süt sığırcılığı, ister et sığırcılığı yapın. Devlet hibe veriyor. 100 hayvan alırsan 40’ını ben vereceğim diyor, yani yüzde 40’ını karşılıyor. Sadece bununla sınırlı kalmıyor, ahır yapacaksan, süt sağım depolama ve bina yapacaksan bunun da yüzde 30‘unu veriyor. Üçüncü olarak senin kullanacağın makineler olacak ve ardından depon olacak. Bu tür araç gereçler için de yine yüzde 40‘ı devlet veriyor. Fen ve teknolojiyi uygulayarak, hayvancılık yaparak kâr elde edebiliriz. Besiciliği geliştirmeliyiz, bunu yapmak için de birlik içinde olmalıyız. Ancak böyle gelişebiliriz. Bir araya gelme kültürünü oluşturmalıyız. Bizim hükümet olarak yapacağımız teşvik çıkarmak, önünüzü açmak ve sizlere yardımcı olmak.” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, millete hizmet sevdasından başka bir amaçlarının olmadığına da vurgu yaparak, “Allah nasip etti, profesör olduk, dekan olduk ve milletvekili olduk. Bunların hepsini bir tarafa bırakıyorum, en önemlisi milletimize hizmetkar olduk. Makamlar mevkiler geçicidir, önemli olan güzel hizmetler bırakmak. Bu noktada üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Gülyurt, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile Belediye Baştanı Fatih Cengiz’i de ilçedeki dargın iki aileyi barıştırmalarından dolayı tebrik etti.
Toplantıda daha sonra İlçe Tarım Müdürü Erdal Şengül, et ve süt teşviki ile yem bitkileri desteklemeleri konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.