Bölge Haber Girişi : 17 Mayıs 2010 16:16

Gülyurt Anayasa değişikliğini anlattı!..

Gülyurt Anayasa değişikliğini anlattı!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, AK Parti Kadın Kolları üyelerine anayasa değişikliğini anlattı. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, AK Parti Kadın Kolları üyelerine anayasa değişikliğini anlattı. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda Gülyurt, “Anayasa değişikliği maddeleri üzerinde haftalarca çalışarak ve alanında uzman kişilerle görüşülerek mutabakata varıldı. Bu nedenle Anaysa değişikliği halkımız için çok büyük avantaj içeriyor. Eminim ki, yapılacak olan referandum da çok yüksek sayıda “evet” oyu çıkacaktır” dedi.
MADDELER ÜZERİNE DEĞERLENDİRME
Maddeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Gülyurt“30’a, yakın madde olan Anayasa paketi her maddesi ile halkın huzuru ve refahı için hazırlanmış. Artık darbelerin olmayacağı, haksızlıkların yaşanmayacağı, özgürlüklerin olacağı, insanların rahat yaşayabileceği, bir dönemin başlangıcı olacaktır. Aklıselim düşünen, huzurun, kardeşçe yaşamanın ön plana çıkacağı, birlik ve beraberliği savunan herkesin, yapılacak olan bu referandum da “evet” oyunu kullanacağına inancımız tamdır.Geçtiğimiz hafta Türkiye için çok önemli olan ve demokratikleşme sürecimizin de tamamlanması adına çok önemli bir süreci beraberce yaşadık. Bu yaşadığımız süreç, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda bazı maddelerde değişiklik yapılması ile ilgili kanun teklifiydi. Bu kanun teklifini, Meclis'te bulunan bütün partilerle istişare edelim, sivil toplum kuruluşları ile istişare edelim ve bu konuda fikir beyan eden insanlarla istişare edelim istedik. Elimizden geldiğincekatılımcı olalım istedik. 82 Anayasası yapıldıktan sonra toplam 16'kez yapılan değişiklik ve 85 maddenin değişikliği ile birlikte bugüne kadar maalesef esas parmak basılması gereken noktalara parmak basılmadan devam edilmiş. Türkiye'nin medeni milletler arasında hak ettiği yeri alması için yapılan bu değişiklik, kimlerin hangi gerekçe ile karşı çıktığı kamuoyunun gerçekten gözleri önündedir.” dedi.
Gülyurt daha sonra AK Partili Kadınların anayasa değişikliği konusundaki sorularını cevaplandırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.