Bölge Haber Girişi : 18 Aralık 2010 01:17

Gül'den uyarı!..

Gül'den uyarı!..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'lilerin 'iki dilli hayat' açıklamalarıyla ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin dile Türkçe'dir ve böyle olmaya devam edecektir" dedi.

Erzurum Ajans-Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin BDP'lilerin 'iki dil' konusundaki açıklamalarını hatırlatması üzerine Gül, şunları kaydetti: 
"Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir ve böyle olmaya devam edecektir. Türkiye'de konuşulan başka dillerde vardır. Kürtçe'de bizim dilimizdir. Ama Türkçe resmi dilimizdir. Türkçe bilmeyenlere de Türkçe öğretmemiz lazım. Anayasamız bize kültür mirasımızı korumamızı emrediyor. Kimse ikinci sınıf vatandaş olmayı istemez. Herkes birinci sınıftır." 

Bir gazetecinin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in BDP'lilerin açıklamaları üzerine savcıları göreve çağırmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Gül, "Meclis'in bir çalışma tüzüğü vardır. Tersine yapmamak lazım. Fayda getirmez. Herkesin dikkat etmesi gerekmez. Bir zamanlar korkulan şeyler şimdi daha çok kültürlü olduğumuzu gösteriyor" karşılığını verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.