Bölge Haber Girişi : 09 Aralık 2010 02:05

Gül'den insan hakları günü mesajı!..

Gül'den insan hakları günü mesajı!..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erzurum Ajans-Cumhurbaşkanı Gül, 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, "62 yıl önce bugün, insanlık tarihinin en önemli belgelerinden biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kabul edilmiştir. Bu yıl 'ayrımcılığın sona erdirilmesi için çaba gösteren insan hakları savunucuları' temasıyla kutladığımız İnsan Hakları Günü'nde, her biri birer insan hakları savunucusu olarak kabul edilen bireylerin rolünün önemini bir kez daha idrak etmekteyiz. Bireylerin kanunlar önünde eşitliği temelinde, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, devlet politikamızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.

Cumhuriyetimiz, kurulduğu günden bu yana kaydedilen ilerlemelerin oluşturduğu demokrasi ve insan hakları kültüründen güç alarak, vatandaşlarımızın demokratik istek ve beklentileri doğrultusunda insan haklarının korunmasına ve geliştirilmesine yönelik kapsamlı adımlar atmaktadır. 2010 Eylül ayında Türk halkı tarafından kabul edilen Anayasa değişiklikleri bu yönde kaydedilen en son önemli gelişmeyi teşkil etmektedir. Halen Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığını yürüttüğümüz Avrupa Konseyi'nin belirlediği standartlar ve tümüne taraf olduğumuz temel uluslararası insan hakları sözleşmeleri, bu süreçte esas alınan belgeler arasındadır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, medeni ve siyasi hakların yanı sıra ekonomik ve sosyal hakların korunması ve geliştirilmesi, ırkçılık ve her türlü ayrımcılıkla mücadele edilmesi, kadın-erkek eşitliği ve çocuk haklarının benimsenmesi, işkence ve kötü
muamelenin ortadan kaldırılması, engellilerin ve göçmenlerin haklarının garanti altına alınmasına dair söz konusu temel insan hakları sözleşmelerinin kaynağını oluşturmaktadır. Beyanname'nin lafzına uygun olarak, insan haklarına evrensellik temelinde yaklaşan ülkemizde, tüm uygulamaların eşitlik ve ayrım gözetmeme ilkeleriyle uyumlu olması sağlanırken, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlükle uluslararası planda mücadeleye de önem atfedilmektedir.

Devletimiz, insan hakları alanında iyileştirici çabalarını sürdürme konusunda tam iradeye sahiptir. Bu anlayışla, Türk Milletinin ve ayrılmaz bir parçası olduğumuz tüm insanlık ailesinin İnsan Hakları Günü'nü en samimi duygularla kutluyor, insan haklarına saygı temelinde aydınlık bir gelecek temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.