Bölge Haber Girişi : 06 Mayıs 2011 17:30

Gözyaşları 3 fidan için aktı!..

Gözyaşları 3 fidan için aktı!..
12 Mart Darbesi'nin ardından idam edilen gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, asılışlarının 39'uncu yıldönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Erzurum Ajans-12 Mart Darbesi'nin ardından idam edilen gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, asılışlarının 39'uncu yıldönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.

O dönem Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatlığını yapan ve dün vefat eden Halit Çelenk de aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Mezarlığa akın eden binlerce kişi, Gezmiş ve arkadaşlarının mezarına karafiller ve yanmış sigara bıraktı. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Sloganlar ve marşlarla Gezmiş, Aslan ve İnan'ı anan grup, daha sonra da Gezmiş, Aslan ve İnan’ın avukatlığını yapan Halit Çelenk'in cenazesine katıldı.

GEZMİŞ'İN 10 METRE YANINA DEFNEDİLDİ

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın o dönem avukatlığını yapan Halit Çelenk de bugün son yolculuğuna uğurlandı. Çelenk için önce Karşıyaka Camisi'nde tören düzenlendi. Kılınan namazın ardından Çelenk'in cenazesi Karşıyaka mezarılığına getirildi. Türk bayrağına sarılı karanfillerle donatılmış tabut omuzlarda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarının önünden geçirilerek defnedileceği kabre götürüldü. Çelenk'in tabutu omuzlarda taşındığı sırada mezarlıkta Gezmiş Aslan ve İnan'ı anmak için toplanan binlerce kişi karanfiller attı. Çelenk, vasiyeti gereği Gezmiş ve İnan'ın mezarına 100 metre mesafedeki kabre defnedildi.

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

Cenaze törenine Çelenk'in eşi Şekibe Çelenk, kızları Serda Özyurdu ve Serpil Güvenç ile 4 torununun yanı sıra CHP Ankara İlçe Örgütleri, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Ankara Milletvekilleri Hakkı Suha Okay, Zekeriya Akıncı ve Tekin Bingöl, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili adayı İlhan Cihaner, CHP Ankara Milletvekili adayı Seyhan Erdoğdu, BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Ankara Milletvekili Eşref Erdem, DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise cenazeye çelenk gönderdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.