Siyaset Haber Girişi : 11 Mart 2017 15:30

Görülmemeiş kriz! Hollanda Bakan'ın iniş iznini iptal etti

Görülmemeiş kriz! Hollanda Bakan'ın iniş iznini iptal etti
Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etti. Çavuşoğlu bu sabah "uçuş iznimi iptal ederlerse bedeli ağır olur" demişti.
Erzurumajans-Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada "Çavuşoğlu'nun iniş izni hükümet kararıyla iptal edildi" denildi. Hollanda iptal kararına güvenlik endişelerini gerekçe gösterdi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Rotterdam'a gideceğini duyurmuş, Reuters Ajansı'na konuşan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep ise Dışişleri Bakanı'nın referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıklamıştı. Belediye Başkanı, Çavuşoğlu'nu Rotterdam'da saygıyla ağırlayacaklarını da belirtmişti. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur" ifadelerini kullanmıştı

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da Almanya'da yapacağı bir etkinlik iptal edildi. Karara gerekçe olarak Kaya'nın konuşma yapacağı salonun, sadece pazar günleri ve tatil günlerinde kullanım izni olması gösterildi.

BENZERİ 2012 YILINDA DA YAŞANDI

Beş sene önce dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın petrol ve gaz konferansına katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, benzer bir şekilde Bağdat yönetiminin uçuş iznini iptal etmesiyle engellenmişti.

Yıldız'ı taşıyan uçak son dakikada gelen uçuş izniyle, rotasını Kayseri'ye çevirmek zorunda kalmıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.