Siyaset Haber Girişi : 03 Ekim 2017 14:07

Gökçek istifa edecek mi? AK Parti'den açıklama

Gökçek istifa edecek mi? AK Parti'den açıklama
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Melih Gökçek'in istifasının istendiğine yönelik bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.
Erzurumajans-AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Biz AK parti olarak belediyelerimize yönelik çalışma yürütüyoruz. Basında yer aldığı şekliyle istifası istendiği söylenen belediye başkanları ile ilgili herhangi bir istifa talebi olmamıştır" dedi.

Ünal, TBMM'de AK Parti Grubu'ndan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşüyle birlikte AK Parti'nin değişim sürecine girildiğini belirterek, "Teşkilatlarımızda süren yenilenme ve bbelediyelerimizle ilgili, yerel yönetimler başkanlığının bir çalışması mevcuttur. Bu çalışma devam ederken, şu belediye başkanından istifa istendi, bu belediye başkanından istifa istendi gibi bir durum medyadaki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Medyada istifası istendiği söylenen belediye başkanlarımızdan herhangi bir şekilde bir istifa istenmesi söz konusu değildir. Bu yönde partimizin yürüttüğü Yerel Yönetimler Başkanımızın kendi içimizde performans kriterleri çerçevesinde yürüttüğü çalışmaların olmadığı anlamına gelmiyor. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz, hatta biz muhalefete dönük bir çağrıda bulunmuştuk. Muhalefetinde kendi belediyelerine dönük çalışma yapmasını rica etmiştik. Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıda yerel yönetimlere dönük, yerel yönetimlerdeki bütün var olan memnuniyetsizliklere yönelik bütün siyasi partilerin değerlendirme yapma çağrısıydı. Biz AK Parti olarak belediyelerimize yönelik çalışma yürütüyoruz. Basında yer aldığı şekliyle istifası istendiği söylenen Belediye Başkanları ile ilgili herhangi bir istifa talebi olmamıştır" dedi.

Ünal, yerel yönetimlerin çalışmalarının ne zaman biteceğine ilişkin soruya, "Biz 2019'a hazırlanırken hem teşkilatlarda hem hükümette, belediyelerde takvim yürütüyoruz. Yerel Yönetimler Başkanlığımız bir süreç yönetimini devam ettiriyor. Sanırım yılbaşına kadar hem teşkilatlarımıza ilişkin hem de Belediyelere ilişkin belli bir noktaya gelir. Hükümetimizin de 180 günlük bir plan çalışması vardır. Biz AK Parti olarak 2019'a dönük kamuoyu algısını ve bizim yaptığımız kamuoyu araştırmalarını gereği ve kamuoyu talepleri, algıda duyduğu rahatsızlık bütün bunlar dikkate alınarak performans kriterleri dikkate alınarak, hem yerel yönetimlerde hem de Teşkilat Başkanlarımız çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Ünal, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gökçek açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği yönündeki iddialar üzerine "Şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacak anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü, bir değişim, dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Parti Sözcümüz Mahir Bey gerekli açıklamayı yaptı. Partimizin bütün kurumları ile birlikte herhangi bir birime, bu belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire, süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacak anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü, bir değişim, dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu bütün bunları kapsayan bir konuydu. Bu noktada da çok daha iri, dinamik ve güçlü bir yapıyla inşallah seçimlere hazırlanıp gireceğiz" diye konuştu.

Kuzey Irak'a operasyon yapılacağı yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Erdoğan, "Hep söylüyorum bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasında bulundu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.