Teknoloji Haber Girişi : 04 Kasım 2016 18:57

Geleceğin teknolojileri ETÜ'de sahnelendi

Geleceğin teknolojileri ETÜ'de sahnelendi
Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan ETÜ Yeşil Enerji Kulübü ile Atatürk Üniversitesi ATÜGEM'in ortaklaşa düzenlediği Robot Günleri programı Merkezi Derslikler Binasında gerçekleşti.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan ETÜ Yeşil Enerji Kulübü ile Atatürk Üniversitesi ATÜGEM'in ortaklaşa düzenlediği Robot Günleri programı Merkezi Derslikler Binasında gerçekleşti. 

Kulüp öğrencilerinin kendi tasarımı olan robotların sergilendiği etkinlikte robotların gerekli yazılımlarla neleri nasıl gerçekleştirebildikleri gözler önüne serildi. Ayrıca Konferans Salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında öğrencilerin üniversite yaşamları boyunca neler yapabilecekleri olgusu üzerinde duruldu.

TÜBİTAK'ın bu yılki İnsansız Hava Aracı yarışmasına katılacak olan model uçağın da sergilendiği etkinliğe öğrencilerin ilgisinin hayli yoğun olduğu gözlenirken, ileri teknolojik araçların yapımında genç ve dinamik fikirlerin önemine de vurgu yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.