Spor Haber Girişi : 02 Mayıs 2018 13:38

Geleceğin KaraKartalları seçildi

Geleceğin KaraKartalları seçildi
“Geleceğin KaraKartalı” bölge elemelerine, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’dan başlandı. Erzurum’dan İstanbul’a gidecek beş çocuk seçildi.
Erzurumajans-Vodafone ve Beşiktaş JK ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı” bölge elemelerine, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’dan başlandı. Beşiktaş JK altyapısına girmek için yaşadıkları illerden sabahın erken saatlerinde büyük bir heyecanla Erzurum’a gelerek yeteneklerini sergileyen 66 çocuktan 5’i, Haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazandı. Doğu Anadolu bölge elemelerini geçen Vanlı Muhammed Can Selçuk (10) ve Volkan Pekel (13) ile Erzurumlu Muhammed Berat Şahin (10), Muhammed Talha Doğan (13) ve Abdussamed Tekman (9), Beşiktaş JK’nın scout ekibinden tam not aldı.

Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından Türk futbolunun geleceğine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen “Geleceğin KaraKartalı” projesinde bölge elemelerine Doğu Anadolu’da Erzurum’dan başlandı. Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenörleri Gökhan Keskin, Cem Özden, Cafer Oğuz Kaynar, Mesut Kır ve Can Kaymakoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen bölge elemelerinde, toplam 66 çocuk arasından seçilen Vanlı Muhammed Can Selçuk (10) ve Volkan Pekel (13) ile Erzurumlu Muhammed Berat Şahin (10), Muhammed Talha Doğan (13) ve Abdussamed Tekman (9), Haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazandı.



Dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı” kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2,5 ayda yaklaşık 340 video yüklendi. 400 bin kez izlenen bu videolar için 1.500 oy kullanıldı. Yarışmaya 11-13 yaş grubunda katılan, Elazığ’dan Veysel Arda Yeniçerioğlu (12), 99 oyla Doğu Anadolu Bölgesi genelinde en yüksek oy alan çocuk oldu.

Beşiktaş JK Futbol Akademi Sportif Direktörü Gökhan Keskin, şunları söyledi:

“Beşiktaş JK olarak, Türkiye’nin dört bir yanında genç yetenekleri Türk sporuna kazandırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Vodafone’un desteğiyle yürüttüğümüz ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesi ile izlemelerimizi bir üst boyuta taşıdık. Bizim oyunculuk dönemimizde de böyleydi, bugün de benzeri bir durum söz konusu. Yetenekli çocuklarımız, kendilerini gösterme fırsatını her ortamda bulamayabiliyor. Bu projeyle, dünyada ilk kez dijital bir platform üzerinden yeteneklerini sergileyen çocuklarımız kendilerini gösterme fırsatı yakalıyor. 8-13 yaş aralığındaki gençlerimiz bu özel projeyle eşit fırsatlara sahip oluyor. Doğu Anadolu’da Hakkari’den Van’a bütün şehirlerden katılarak ön elemeleri geçen çocuklarımızı alt yaş grupları antrenörlerimizden oluşan ekibimizle birlikte izledik. Birbirinden yetenekli toplam 66 çocuk arasından zor bir seçim yaparak 5 çocuğumuzu belirledik. Önümüzdeki hafta da Gaziantep’e giderek yeni yetenekler keşfetmeye devam edeceğiz.”



Bölge elemeleri 3 Haziran’a kadar sürecek

“Geleceğin KaraKartalı” projesinde bölge elemelerine; 29 Nisan’da Gaziantep’te, 6 Mayıs’ta Samsun’da, 13 Mayıs’ta Antalya’da, 20 Mayıs’ta İzmir’de, 27 Mayıs’ta Ankara’da ve 3 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek 1’er günlük seçmelerle devam edilecek. Elemelere tüm bölgelerden en çok oy alan en az 350 çocuk katılacak. Bölge elemelerinde her bölgeden 5 olmak üzere toplam 35 çocuk seçilecek. Bu çocuklar, Haziran ayında Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş JK altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

Video yüklemeleri devam ediyor

Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından futbolda altyapı ihtiyacından hareketle geliştirilen “Geleceğin KaraKartalı”na katılmak isteyen çocukların ebeveynleri, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesin aracılığıyla, çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri en fazla 59 saniyelik videolar yükleyebiliyor. Bu videoların, top kontrolü, top sürme, çalım, pas ve şut ile özel bir hareketten oluşması gerekiyor. “Geleceğin KaraKartalı” projesine video yüklemek için Vodafone’lu, video oylamak için ise Vodafone KaraKartallı olmak gerekiyor. Her abonenin en fazla 10 video yükleme ve haftada 10 oy kullanma hakkı bulunuyor. Haftada 10 oy kullanan abonelere ayrıca, 500 MB internet hediye ediliyor.

“Geleceğin KaraKartalı” projesi kapsamında bugüne kadar tüm Türkiye’den 4 bin video yüklendi. 4 milyondan fazla kez izlenen bu videolar için 10 bini aşkın oy kullanıldı.

Kaynak: Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.