Erzurum Haber Girişi : 31 Temmuz 2019 15:15

Gel de çatlama!

Gel de çatlama!
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, uçak sefer sayılarının yetersizliğiyle ilgili gelen şikayetler üzerine THY ile görüştü, sorun anında çözüldü. Erzurum’un vekilleri ise kentte aylardır yaşanan bu soruna izleyici kaldı.
Erzurum Ajans’ın gündemde tuttuğu uçak bilet fiyatları ve sefer sayıları konusu, kent siyasilerinin ‘ilgisizliği’ nedeniyle sorun olmaya devam ederken, aynı sorunu ‘kısmen’ yaşayan illerden biri Diyarbakır’da da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların talepleri anında karşılık gördü. 

HEMEN GÖRÜŞTÜ

Günde ortalama 14 uçuşu bulunan Diyarbakır’da sefer sayılarının yetersizliğinden şikayet eden Ticaret ve Sanayi Odası sorunu Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı AK Parti Milletvekili Mehmet Mehdi Eker’e iletti. Bunun üzerine harekete geçen Eker, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile görüştü.



ERTESİ GÜN SORUN ÇÖZÜLDÜ

Dün bir tweet atan eski Bakan Eker, “Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası ve hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile yaptığım görüşme sonucu THY’nin Diyarbakır sefer sayılarında artışa gidilecek ve ekonomi sınıfı koltuk sayısı artırılacaktır. Alınan kararlar Ağustos ayından itibaren uygulamaya geçilecektir” dedi. 



İşte Diyarbakır'ın 2 Ağustos itibariyle Ankara uçuşları

BUNUNLA DA BİTMEDİ!

Kısa sürede sorunun çözümünü sağlayan eski Bakan Eker, ayrıca Diyarbakır medyasına açıklama yaparak, “Ağustos ayında kademeli olarak artırılacak sefer sayıları Eylül ayından sonra günlük 28 sefere çıkarılacaktır. Artık vatandaşlarımız rahat rahat hem ucuz bilet bulabilecekler, hem de istediği zaman istediği uçak seferinde seyahatini yapabilecektir. Diyarbakırlılara hayırlı olsun” diye konuştu.



İşte Diyarbakır'ın 2 Ağustos itibariyle İstanbul uçuşları

ERZURUM’UN VEKİLLERİNDEN ‘ÇIT’ YOK

Aylardır uçak sorunu yaşayan Erzurum’da ise sorunun çözümü için AK Partili hiç bir vekil kılını dahi kıpırdatmadı. Erzurumlu vekiller THY’nin basın açıklamalarını tweet atmakla yetinirken, konuyu Meclis gündemine getiren İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli’nin de çabaları sonuç vermedi. 

THY NE DEMİŞTİ, NE OLDU?

Erzurum Ajans’ın sıklıkla gündeme getirdiği uçak bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliğiyle ilgili olarak THY geçen haftalarda bir açıklama yapmış, Boeing 737 MAX tipi uçakların uçuşlarının durdurulmasını gerçekçe göstermişti. Ancak THY bu açıklamasına rağmen siyasilerden gelen baskıyla Diyarbakır’ın sefer sayılarını artırmakla kalmadı, ekonomik koltuk sayısında da artışa gitti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Herkes bilet fiyatlarından memnun herhalde. Ben cimere yzdim Hala cevap gelmedi.

  • murat buzdağlı 01 Ocak 1970 02:00

    daha durun neler görecez hakediyoruz körü körüne oy veriyoruz bu arada t.s.e yani türk standartları endüsride bölge müdürlüğüde ağrıds bir işiniz olursa ağrı ya gideceksiniz.

  • Say 01 Ocak 1970 02:00

    Vekillere bişey demeye kimsenin hakkı yok onları seçenlee bi düşünsünler ...

  • emre 01 Ocak 1970 02:00

    acaba garip yetim kimsesiz nankör besleyen erzurum’a şöyle karadeniz bölgesinden trabzonlu rizeli bir vekil mi ithal etsek bir sonraki seçimlerde.. erzuruma daha fazla sahip çıksa ..

  • Dursun ALİ 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumlu vekillere verilen oylar haram olsun bir daha ki seçimlere CHP ye oy vereceğim

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Adamlar 2 ligdeki takımlarına son model stat yaptırmışlar, biz süper ligden düşürülen takımımıza yeni stat yaptıramadık, birinci lige çıktığımızda turnikeler hazır değildi takımımız aylarca deplasmanda maç yaptı uçak sefer sayılarının artırılması ne ki onlar için

  • Mahmut 01 Ocak 1970 02:00

    Halimiz duman

  • tuğba yurt 01 Ocak 1970 02:00

    bizimkilere deymeyin yatsinlar .ey eşlerini dostlarını işe yerleştirdir

  • mustafa gelen 01 Ocak 1970 02:00

    beter olun erzurumlular o vekilleri sanki %70 oyla ben seçtim diyarbakır kadar olamadınız yazıklar olsun size ama size az bir dahaki seçimde %90 oy verin havaalanı kapansın sizin ne haddinize uçak yolculuğu kağnıya binin siz.

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Eyer elerşnde gelip birdey yapmıyorlasa allah sorsun

  • ŞEREF KANDEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum daki vekiller bana vekalet versinler billahi thy genel müdürünü arar çözerim bu sıkıntıyı Mehdi EKER bizim vekilleri EKMİŞ.Bizim vekiller yandaşa tayin terfi işiyle uğraşıyorlar çok işleri var çooooook.