Bölge Haber Girişi : 04 Mart 2011 15:11

Gazetecilerden bayraklı eylem!..

Gazetecilerden bayraklı eylem!..
Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Gazetecilere Özgürlük Platformu üyelerinden oluşan yüzlerce gazeteci, öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplandı.

Erzurum Ajans-Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Gazetecilere Özgürlük Platformu üyelerinden oluşan yüzlerce gazeteci, öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplandı. Büyük bir Türk bayrağı etrafında toplanan kalabalık, attıkları sloganlarla meslektaşlarının gözaltına alındığı son Ergenekon operasyonunu protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, "Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğü, ABD ve kıyaslanmayacak kadar ileri düzeyde olsaydı bu çok sevdiğimiz ülkede 25'i ulusal düzeyde, 60'ı yerel düzeyde faaliyet gösteren 85 meslek örgütü bir araya gelerek Gazetecilere Özgürlük Platformu kurma ihtiyacı duymazlardı. Gazeteciler önce 1'er 1'er, sonra 5'erbeşer beşer ve nihayet 10'ar 10'ar gözaltına alındı. Onların meslektaşları bugün İstanbul ve Ankara'da meydanlara çıkıp ilkelerinden taviz vermeyeceklerini haykırmak zorunda kalmazlardı" dedi. İpekçi, basının yargıya güveninin sonsuz olduğunun altını çizerek, "Ama gazetecilere yönelik bu kadar haksız suçlamalara muhatap olmasaydık, yargılamalar bu kadar uzun sürmeseydi, tutuklamaların yargısız infaza dönüştürüldüğü gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalmazdık. Bugün itibariyle cezaevlerinde 54'ü tutuklu, 7'si hükümlü toplam 61 basın mensubu bulunmaktadır. Bu uygulamalar basın ve ifade özgürlüğünün açıkça ihlali anlamına gelmektedir. AB üyeliğine aday olma iddiasındaki Türkiye, bu hukuksuzlukla demokrasisini ilerletemez. Gazetecilere yönelik bu iftira kampanyasının haksız yargılamaların ve hukuk dışı uygulamaların bir an önce sona ermesini istiyoruz. Cezaevlerindeki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Eyleme destek veren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, gazetecilik faaliyetlerinin suç sayılması ve gazetecileri mesleklerinden alıkoyma girişimlerini kınamak için böyle bir eylem düzenlendiğini belirterek, operasyona tepki gösterdi. Eyleme katılan gazeteciler de, düzenlenen operasyonla basın ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini savundu.Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.