Medya Haber Girişi : 19 Ekim 2018 14:15

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Gazeteciyiz, soru sorarız

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Gazeteciyiz, soru sorarız
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gazetecilere yönelik “tahammülsüzlük” ve “dışlayıcı” tavırları eleştirdi.
Erzurumajans-Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gazetecilere yönelik “tahammülsüzlük” ve “dışlayıcı” tavırları eleştirdi.

Bilgin, kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin soru sormalarının, gelişmeleri şüpheyle karşılayıp araştırmalarının, mesleklerinin gereği olduğunu vurgulayarak bu görevlerini yerine getirirken, gazetecilere saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Bilgin, “Bir konsoloslukta yabancı bir gazetecinin katledildiği iddiaları veya ithal edilen etlerle ilgili ihalenin, etler ülkeye geldikten sonra yapıldığı suçlamaları ile ilgili soru sormak, kamuoyunun bu ve benzeri konularla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamak gazetecinin görevidir,”  dedi. Gazetecilerin, yöneticilerin, bakanlık sözcülerinin veya habere söz konusu işletme idarecilerinin tehdit ve aşağılayıcı hareketlerine maruz kalmaları üzüntü vericidir diyen Bilgin, “Ne akreditasyon uygulamasıyla, ne gazetecilere parmak sallayarak, ne sorularından kaçarak, ne de galiz ifadelerde bulunarak toplumun aydınlatılamayacağını hatırlatmak isteriz,” ifadesini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, “Gazetecinin eğer yasa dışı, kural dışı veya halk sağlığını ve çıkarını ilgilendiren bir konu ile ilgili sorularını ‘ıvır zıvır işler’ ya da ‘maskaralık’ olarak tanımlamak yakışıksızdır,” şeklinde konuştu.

Bilgin, “Son örneklerinden birisi Antalya’da görüldüğü gibi, gazete binalarına saldırılarak, gazete sahiplerinin ve gazetecilerin tehdit ve baskı altında kalmaları endişe verici gelişmelerdir,” dedi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, gazetecilerin ve gazete sahiplerinin yalnız olmadığını, meslek örgütlerinin onlarla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Bilgin, “Biz gazeteciyiz, vazifemiz soru sormak, haber yazmak ve toplumu aydınlatmaya çalışmaktır,” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.