Bölge Haber Girişi : 03 Temmuz 2010 00:38

GAP'ta güreşin kralı Erzurum!..

GAP'ta güreşin kralı Erzurum!..
Hafta sonu sona erecek olan GAP Spor oyunlarında Erzurum Judodan sonra güreşte de adından söz ettirmeyi başardı.

Erzurum Ajans-Hafta sonu sona erecek olan GAP Spor oyunlarında Erzurum Judodan sonra güreşte de adından söz ettirmeyi başardı. Antrenörler Engin Hıdış ve Erol Altınışık yönetiminde Adıyaman’da yapılan GAP spor oyunlarına katılan Erzurum, hem serbest dalda, hem de grekoromen stilde 5. Doğu ve Güneydoğu İlleri GAP Oyunlarının şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın da izlediği maçlarda minderde fırtına gibi esen Erzurumlu güreşçiler takım halinde hem serbeste hem de grekoromen stilde GAP oyunları şampiyonu oldu.
Adıyaman Merkez YİBO Spor Salonu’nda yapılan ve iki gün süren güreş müsabakalarına 21 ilden 89 sporcu katıldı. Serbest ve grekoromen dallarında sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlara ve sporculara madalya ve plaketleri törenle verildi.
İKİ DALDA DA ŞAMPİYON ERZURUM
Madalya törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Gençlik ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Özen ve çok sayıda davetli katıldı. Dereceye giren sporculara ve takımlara madalya ve plaketlerini protokol üyeleri verdi.
İki gün süren müsabakalarda Serbest güreş dalında takım olarak birinci Erzurum, ikinci Malatya olurken, üçüncü ise Gaziantep oldu. Grekoromen dalında ise, Erzurum birinci, Gaziantep ikinci, Siirt ise üçüncü sırada yer aldı. Judodan sonra Güreşte de büyük başarıya imza attıklarının altını çizen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Güreşte hem serbeste, hem de grekoromende takım halinde birinci olduğumuz için gururluyuz. Emeği geçen antrenörlerimizi ve sporcularımızı kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.