Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2011 12:14

Flaş...Flaş... DAGC'de gazeteci kalmadı!..

Flaş...Flaş... DAGC'de gazeteci kalmadı!..
Doğu Anadolu gazeteciler Cemiyeti'nde (DAGC) istifalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl çok sayıda gazeteci üyesini kaybeden cemiyetten, bugün 20 gazeteci daha istifa etti.

Erzurum Ajans-Merkezi Erzururm'da bulunan Doğu Anadolu Gazetecileri Camiyası artık bir tabela derneği. Başkanlığını bir TRT çalışanı olan F.Fazıl Özsoy'un yürüttüğü, TRT çalışanları ile gazeteci olmayan kişilerin ağırlıkta bulunduğu cemiyette aktif gazeteci sayısı bir elin parmakları kadar bile kalmadı. Daha önce de çok sayıda gazetecinin ayrıldığı, DAGC’den bugün 20 aktif gazeteci daha istifa etti.

İŞTE  İSTİFA EDEN GAZETECİLER VE YAPTIKLARI AÇIKLAMA

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne son 12 yıldır başkanlık eden zihniyetin neden olduğu gruplaşma ve ayrışma, artık önlenemez bir hal almıştır. “Küçük olsun, benim olsun” mantığıyla yürütülen Cemiyet’in, “Gazetecilerin ortak noktası” olmaktan uzaklaşıp, “Gazetecilerin azınlık” haline dönüştürülmesi, yeni bir ayrılığı kaçınılmaz bir hale getirmiştir.

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimler sonrasında, DAGC’nin kurucularının da yer aldığı 30 kişilik bir grubun istifasının ardından, Cumartesi günü yapılan olağanüstü seçimler öncesi ve sonrasında yaşanan ‘’etik dışı davranışlar” ve “Çirkinlikler” Cemiyet’teki son gazeteci grubunu oluşturan bizlerin de istifasını zorunlu kılmıştı.

“Seçimi kazanmak için her yol mübahtır” anlayışıyla hareket eden zihniyetin, seçim sürecinde, iftiralar, karalama kampanyaları, gazetecileri birbirine düşürme çabalarının son derece başarılı olduğunu da kabul etmek gerekiyor.

12 yıllık görev süresi içerisinde koltuğuna daha da sağlam ‘’yapışmak’’ adına, mensubu bulunduğu TRT’nin bekçisine varıncaya kadar ‘’üye’’ yapan, Erzurum ve çevre illerle hiçbir bağı kalmamış, kimliliğinde dahi bu illerin adının yazmadığı ‘emir erleri’nin ‘uçarak’ gelip, ‘’başkan’’ seçtiği şahıs ile DAGC’nin artık bir yerlere varamayacağı tartışılmaz bir gerçektir.

12 yılda itibarsızlaştırılmış, gazetecilerden arındırılmış, borç batağına saplanmış, gazetecilik meslek değerlerini ayaklar altına alarak, kuruluş misyonunu ve vizyonunu kaybetmiş; tamamen ‘’kişisel ikbal ve zırh’’ olarak kullanılan DAGC ile yollarımızı ayırıyoruz.

Daha önce DAGC’den istifa eden, Hürriyet, Milliyet, Vatan, CNN Türk, Kanal D, Star, Doğan Haber Ajansı (DHA), Erzurum Gazetesi, Doğu Ekspres, Kurtuluş, Zafer, Güneş, Ritm FM, Dünya Gazetesi, Güneş Haber Ajansı, Fırfırik, Kanal 25, Dadaş TV gibi basın kuruluşlarına, şimdi de Palandöken Gazetesi, Show TV, NTV, Habertürk, Sabah, Mega Ofset, Sonsöz Gazetesi, Güncel FM, Gazete Güncel, Güncel Times, Cumhuriyet, Akşam, ANKA, Erzurum Ajans, Erzurum Olay’ın temsilcileri ve bazı kuruluşlardaki basın danışmaları olarak bizler de katıldık.

Erzurum kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Mehmet ŞENER (PALANDÖKEN)

Esat BİNDESEN (ERZURUM OLAY)

Adnan KONTLAR (MEGA OFSET)

Ahmet Murat RESULOĞLU (SONSÖZ)

Sevda Güneş İNCESU (SHOW TV)

Cihat İNCESU (NTV)

Recep KAPUCU (GÜNCEL FM-CUMHURİYET)

İsmail USLU (BASIN DANIŞMANI)

Sinan ÖZÇAYLAK (GÜNCEL TIMES)

Orhan BOZKURT (ERZURUM AJANS-ANKA)

Sinan AYDIN (SABAH)

Verda KARATAY (PALANDÖKEN)

Levent AKPINAR (AKŞAM- PALANDÖKEN)

Orkun ÇİZMELİ (HABERTÜRK – PALANDÖKEN)

Nurullah PALA (EKSPRES)

İbrahim KARSLIOĞLU (BASIN DANIŞMANI)

Nihat KILIÇOĞULLARI (BASIN DANIŞMANI)

Abdullah SÖNMEZ (BASIN DANIŞMANI)

Zafer KUMRU (DHA)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.