Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 00:08

Flaş!.. Zanlı S.K'nın tahliye telebi reddedildi!..

Flaş!.. Zanlı S.K'nın tahliye telebi reddedildi!..
Erzurum'da kaybolduktan 6 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan küçük Musa'nın otopsi raporunda beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Tutuklu zanlı S.K'nın avukatlarının tahliye talebi ise mahkemece reddedildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da kaybolduktan 6 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan küçük Musa'nın otopsi sonucunda beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Tutuklu zanlı S.K’nın avukatı ise  mahkemeye dilekçe vererek tahliyesini talep etti.

 

Olaydan sonra cesetten alınan numuneler incelenmek üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Yapılan incelemede Musa Kang'ın(13) darp edildiği ve başına sert bir cisimle aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçirerek öldüğü belirlendi.

 

Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Birincioğlu, yaptığı açıklamada, Musa Kang'a ait kan, idrar ve bazı organ parçalarından örnekler geldiğini belirterek, ''Bu örnekler üzerinde kurumumuzda laboratuvar çalışması yaptık. Çalışma sonucunda da bir rapor hazırladık'' dedi.

Raporun yarın Erzurum'a gönderileceğini ifade eden Birincioğlu, ''Hazırlanan rapor tek başına, Musa Kang'ın ölüm nedenini ortaya koymuyor. Elbette bizde bir kanaat oluştu ama biz bir laboratuvar çalışması gerçekleştirdik. Bu laboratuvar çalışması ile diğer sonuçlar Erzurum'da toplanacak. Bunun sonucunda Erzurum'da, Musa Kanğ'ın kesin ölüm nedeniyle ilgili olarak bir açıklama yapılacağını tahmin ediyorum'' diye konuştu.

Öte yandan olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nın kriminal inceleme için Ankara'ya gönderdiği bulgularla ilgili sonucun ise önümüzdeki hafta içinde belirlenerek savcılığa gönderileceği bildirildi.

S.K’NIN AVUKATI TAHLİYESİNİ İSTEDİ MAHKEME REDDETTİ

Öte yandan, Musa Kanğ cinayetinin katil zanlısı, kuzeni S.K.'nın tutuksuz yargılanması için avukatlarının yaptığı tahliye talebi reddedildi. Zanlı S.K'nın avukatları dün; Sulh Ceza Mahkemesi aracılığıyla Asliye Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek  S.K'nın tahliyesini talep etmişti.

 
Mahkeme, S.K'nın, yapılan teşhisleri gerekçe göstererek tahliye talebinin reddine karar verdi. S.K'nın avukatlarından Alparslan Başlıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Tüm deliller toplandıktan sonra yeniden tahliye talebinde bulunacağız'' dedi.

Dosya üzerindeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ve bazı tanık isimlerini mahkemeye sunduklarını ifade eden Başlıcan, şunları kaydetti:

''Biz çocuğun o gün köyde olduğuna dair, bazı tanık isimlerini mahkemeye bildirdik. Ayrıca babasına ait iş yeri çevresinden de tanık isimleri sunduk. Soruşturmanın genişletilmesi için savcılığa başvuru yaptık. Dosya üzerinde çalışmalarımız sürüyor.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.