Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Nisan 2018 22:30

Flaş... Türk Edebiyatı en duru seslerinden birini daha kaybetti...

Flaş... Türk Edebiyatı en duru seslerinden birini daha  kaybetti...
Yazdığı yüzlerce şiir şarkı olan ve dilden dile dolaşan Cemal Safi yaşama veda etti...
Erzurumajans-Şarkılara dönüşen şiirleriyle tanınan sanat camiasının efsane isimlerinden Cemal Safi, hastanede yoğum bakımda tutuluyordu, ünlü şairin hayatını kaybettiği eşi tarafından doğrulandı.

Orhan Gencebay’ın 40 şarkısının söz yazarı olan usta şair Cemal Safi, bir haftadır yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Safi’nin  yaşamını yitirdiği eşi tarafından doğrulandı.

CEMAL SAFİ KİMDİR?

1938 yılında Samsun’da dünyaya gelen usta şair Cemal Safi, 1993 yılına kadaɾ yazdığı şiiɾleɾi Vuɾgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış ismi ile yayınlandı.

Şairin bugüne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, Zekai Tunca, Selçuk Tekay, Onur Akay ve Candan Erçetin gibi çok sayıda sanatçı ve besteci tarafından 150 civarında şiiri bestelendi. 

Eserleri, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı gibi çok sayıda usta yorumcu tarafından okundu. Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirilen Safi, Eminescu madalyası başta olmak üzere, defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile, TRT'nin Yılın Şairi gibi sayısız ödüle lâyık görüldü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.