Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Flaş... Flaş... Van`da deprem...

Flaş... Flaş... Van`da deprem...
Şehirde bir çok binanın yıkıldığı ve enkaz altında kalanların olduğu bildiriliyor.

Erzurum Ajans-Van ve çevresi bugün saat 13.40`da şiddetli depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi. Depremin merkez üssü ise Tabanlı Köyü. Kentte bazı evlerin yıkıldığı haberi geliyor..

KANDİLLİ: 6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi`nden yapılan açıklamaya göre merkez üssü Van`ın Tabanlı köyü olan deprem Erzurum ve Diyarbakır`dan da hissedildi. Depremin Van`da bazı evleri yıktığı bildiriliyor. 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin yerin 5 km derinliğinde meydana geldiği belirtiliyor.

6,6 büyüklüğündeki deprem Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Siirt`te de hissedildi. Artçı sarsıntılar ise sürüyor.

Reuters depremin 7.6 şiddetinde olduğunu son dakika olarak geçti. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise depremin 7.3 şiddetinde olduğunu duyurmuştu.

KANDİLLİ`DEN GELEN İLK GÖRÜNTÜ

Van`da binaların yıkıldığı haberi gelirken 7 katlı bir binanın ve Emniyet Müdürlüğü binasının da hasar gördüğü öğrenildi. Öte yandan çevik kuvvet şubesinde görevli çok sayıda polisin yaralandığı belirtiliyor. Deprem sonrası enkaz altında kalanların da bulunduğu gelen bilgiler arasında..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.