Spor Haber Girişi : 26 Mayıs 2017 12:30

Flaş... Flaş... Şampiyon Erzurumspor'da büyük restleşme

Flaş... Flaş... Şampiyon  Erzurumspor'da büyük restleşme
Şampiyonluk kupasını aldığı anın üzerinden 24 saat geçmeden, B.B.Erzurumspor yönetiminde ortaya çıkan kriz,istifa getirdi. Başkan Ali Demirhan istifa ettiğini söyleyerek dün gece şehirden ayrıldı.
Erzurumajans-Şampiyonluk kupasını aldığı anın üzerinden 24 saat geçmeden, B.B.Erzurumspor yönetiminde ortaya çıkan kriz, istifa getirdi. Başkan Ali Demirhan istifa ettiğini söyleyerek dün gece şehirden ayrıldı. 

KIVILCIMI CELAL EMRAH YÜCE ÇAKTI

Şampiyon takımın Erzurum'a ayak basmasıyla birlikte ortaya çıkan kriz ve büyüyk restleşmenin ardından gözleri B.B. Erzurumspor Yönetimi'ne çeviren olayların kıvılcımı, dün gece sosyal medyada çakıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Celal Emrah Yüce, sosyal medya hesabından Başkan Ali Demirhan'ın görevinden istifa ettiğini ve Erzurum'u terk ettiğini duyurdu. Yüce, mesajında şu iddialarda bulundu.

ALİ BAŞKAN'A KOMPLO KURULDU İDDİASI

"Ali Başkan'a şampiyonlukdan sonra yine komplolar kuruldu ve malasef yaklasik 15 dk önce şehirden ayrildı. Gitmeden önce beni arayıp, artık yorulduğunu ve yorulmasının sebebinin de; Zafer Aynalı ve onunla beraber hareket eden insanların olduğunu soyledi. İstifa ettiğini ve bu insanlar temizlenmediği sürece kesinlikle bir daha geri dönüşü olmadigini soyledi!! Sözün bittigi yerdeyiz."

Emrah Yüce'nin bu açıklaması, sosyal medyayı karıştırmaya yetti. Çok sayıda taraftar, Başkan Ali Demirhan'dan yana destek mesajları atarken, Zafer Aynalı'ya yönelik de ağır eleştiri ve hakaretlerle tepki gösterdi.

AYNALI: ALGI OPERASYONU BAŞLATILDI

Bu gelişmeler üzerine Zafer Aynalı, tepkisini, "Dürüst çalışmanın, işin hamallığını yapmanın bedeli bu olmamalı" diyerek dile getirdi. Şampiyonluk sevincinin doyasıya yaşanmadığı bir sırada, özellikle de sosyal medya üzerinden bir "algı operasyonu" başlatıldığını belirten Aynalı, şunları söyledi:

"Ben, BB Erzurumspor Yönetiminde, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Sekmen'i temsilen yer alıyorum. Başkanımız, hemen her gün bizden rapor alıyor. Biz de bir karar vereceğimiz zaman kendisinin fikrini alıyor, görüşlerine başvuruyor, değerlendirmeler yapıyoruz. İki yıldan beri Erzurumspor'un mutfağındayım. Şimdiye kadar çok şeye karşı çıktık, yanlış yapılmasına izin vermedik, ama konuşmadık da. Ali Demirhan eğer benden şikayetçi ise gitsin Mehmet Sekmen Başkanımız ile konuşsun. Böylesi konuların sosyal medyaya taşınması ve tartışılması son derece yanlıştır. Eğer Ali Demirhan bana karşı çıkıyorsa, dolaylı olarak Mehmet Sekmen'e karşı çıkıyor demektir. Ali Demirhan, 4 defa yönetimi değiştirdi. Bir yerde sorun varsa, o sorunun kaynağı kesinlikle ben değilim."

ALİ DEMİRHAN: HENÜZ RESMİ İSTİFAMI VERMEDİM

B.B. Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan ise istifa haberinin doğru olduğunu ve dün akşam Erzurum'dan ayrılarak İstanbul'a gittiğini söyledi. Erzurum Ajans'a açıklamalarda bulunan Demirhan, iki yılda iki kupa kazandıklarını ve B.B.Erzurumspor'u T.F.F. 1. Lige çıkarmanın gururunu yaşadıklarını belirttti.

Başkan Ali Demirhan şunları söyledi: ''Henüz resmi olarak istifa etmedim. Bu takımın buralara gelmesinde en büyük pay sahibi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'dir. Ben her ortamda bunu söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. Ancak çok yoruldum. Benden buraya kadar. Çünkü her işimize karışan. Kendini vazgeçilmez sanan yöneticiler var.  Özellikle Zafer Aynalı, Vedat Aydın ve Murat Arslan her fırsatta Büyükşehir Belediye Başkanıyla bizim aramızda sorun çıkartmaya çalışıyor. ''

KULÜBÜ, ANTALYASPOR'A ŞİKAYET ETTİLER!

Başkan Demirhan istifa süreciyle ilgili gelişmeleri ise şöyle sıraladı: '' Aynı zamanda Büyüykşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısıs olan Asbaşkanımız Zafer Aynalı ile sorunlar yaşıyorduk. Defalarca Onursal Başkanımız Mehmet Sekmen'e bilgiler verdim. Düşünebiliyor musunuz, kısa bir süre önce 1 yıl transfer yasağı almamız ve Halil İbrahim Tuna'nın 1 yıl futboldan men edilmesine neden olan ancak girişimlerimiz sonucu kaldırılan bu cezaların altından da Zafer Aynalı çıktı. Kulübümüzü Antalyaspor'a ihbar eden, hakkımızda işlem başlatılması için Antalyaspor üzerinde baskı kuran kişi ne acı ki bizim asbaşkanımız ve daha önce yönetimimizde de yaralan ve Zafer Aynalı ile birlikte hareket eden insanlar çıktı. Antalyaspor ile Halil İbrahim Tuna'nın bonservisi konusunda yapılan ödemeleri bizzat kendi cebimden yaptım, ödeme evrakları bile bendeyken, Zafer Aynalı ve arkadaşları beni hırsız ilan etmeye kalktı. Zafer Aynalı, şahsıma kanser teşhisi konulduğunda, futbolcuları toplayarak, "Artık O'nun işi bitti" diyecek kadar basit bir siyaset yapıyor. Futbolcular üzerinde beni ve benimle birlikte olan arkadaşlarımı itibarsızlaştırmak için her şeyi yaptı. ''

''HAKKIMDA O KADAR ÇİRKİN İFTİRALAR ATILDI Kİ...''

Ali Demirhan, Milletvekili Mustafa Ilıcalı hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalalar:

Demirhan, 'İstanbulspor ile oynadığımız hayli gerilimli bir maç vardı hatırlarsanız. O maçta Onursal Başkanımız ve şahsıma yapılan darp girişimlerini kimse unutmamıştır. O maçı 2-1 kaybettikten sonra Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile aramızda bir soğukluk oluştu. Sayın Ilıcalı bana "TFF'ye bir dilekçe yaz, maç iptal edilsin" dedi. Ben de futbol oyun kurallarında olmayan bir şeyi haliyle yapmadım ve böyle bir müracaatta bulunmadım.

O günlerde Mustafa Ilıcalı, Onursal Başkanımız Mehmet Sekmen'e bir mektup yazmış. O mektubu gördüğümde adeta beynimden vuruldum. Sayın Ilıcalı, benim İstanbulspor'a maçı sattığımı açıkça yazmış mektubunda. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına? Ben ne yaptım, kime ne kötülük yaptım ki, böyle bir iftiraya maruz kalıyorum? Doğduğum şehre hizmet etmek, 3. Lig'den iki senede 1. Lig'e çıkarmak suç mu? Bu mu başarının ödülü? Sayın Ilıcalı, benim yönetim anlayışımı, başkanlığımı beğenmeyebilir, başkan olmamamı isteyebilir, saygı duyarım. Ancak bunu yolu iftira atmak mıdır? ''

SEKMEN AÇIKLAMA YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen'in bugün konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapmaya hazırlandığı bildirildi. Sekmen'in, ne Ali Demirhan'ın ve ne de Zafer Aynalı'nın yönetimden ayrılmamasını istemediği öğrenildi.

Şimdi gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de. Başkan'ın yapacağı açıklamada neler söyleyeceği ve bu gelişmelerden sonra, nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Metin 01 Ocak 1970 02:00

    Ali demirhan adam gibi adam ,

  • Eyüp erinkarli 01 Ocak 1970 02:00

    Ne bu şimdi Ali başkan istifa edicen belediye leke atma zafer aynalı ben tanırım ve size istifa ettirecek biri de değil sizin şampiyonluk havalarndasiniz galiba başkan

  • yazık 01 Ocak 1970 02:00

    Sekmen varsa konuşmak yersizdir kendisini ilah zannediyor adam ya onunla olursun yada yok tercih sizindir

  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Sağolun takımı PTT 1.lige çıkardınız ama bir çocuğun 40 tane ebesi olmaz bu şehire yapacağınız en büyük iyilik iyi bir kurum, sponsor bulup takımı devretmeniz ki dadaşlar sizleri ilerleyen yıllarda sevgi ve minnetle ansın.