Sağlık Haber Girişi : 13 Ağustos 2018 18:30

Flaş... Flaş... O ameliyathane kapatıldı

Flaş... Flaş... O ameliyathane kapatıldı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Palandöken Devlet Hastanesi’ndeki ameliyat skandalına el koydu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Palandöken Devlet Hastanesi’ndeki ameliyat skandalına el koydu. Vali Azizoğlu’nun talimatıyla ameliyathane kapatıldı. Konuyla ilgili soruşturma açıldı.



Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi’nde geçen 7 - 9 Ağustos tarihleri arasında yapılan katarakt ameliyatlarından sonra hastaların Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne gitmesiyle enfeksiyon kaptıkları anlaşıldı. Erzurum Ajans’tan Onur Sağsöz’ün ‘Palandöken’de ameliyat skandalı’ başlığıyla gündeme getirdiği haberden sonra Vali Seyfettin Azizoğlu konuya el attı. Hemen “Ameliyathaneyi kapatın” talimatı veren Vali Azizoğlu, sorumlular hakkında gereken işlemin yapılması için soruşturma başlattı. Ameliyatları yapan doktorun iyi niyetli olduğunu ve operasyonlardan sonra hastaları arattırdığını belirten Vali Azizoğlu, “Ancak ameliyathane ortamında enfeksiyon olabilir. Bununla ilgili olarak gereken talimatı verdim. Sağlık Müdürlüğü konuyu inceliyor. Bu noktada sorumluların bulunup gerekenin yapılması konusunda da talimatım oldu. Konuyu yakından takip ediyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali okumus 01 Ocak 1970 02:00

    Büyük geçmiş olsun. Doktor hastasının kötü olmasını asla istemez bundan eminim hastaları görsün diye iyilik yapmak istemış ancak olan olmuş herşey elde değil kader denen bir şey var. Doktorluk çok zor meslek.Allah hastalara da acil şifa versin