Bölge Haber Girişi : 19 Ocak 2010 15:57

FISU eğitim semineri Erzurum'da basladı!..

FISU eğitim semineri Erzurum'da basladı!..
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 21 Ocak tarihine kadar sürecek olan 'FISU Eğitim Semineri'nde, organizasyon çalışmaları ve FISU hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Erzururm Ajans-FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) Semineri Erzurum’da başladı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 21 Ocak tarihine kadar sürecek olan ''FISU Eğitim Semineri''nde, organizasyon çalışmaları ve FISU hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Seminer’in açılış konuşmasını yapan FISU Teknik Komite Başkanı Laurent Briel, FISU'ya üye 153 federasyon bulunduğunu ve FISU'nun özellikle 1983 yılından sonra ciddi bir büyüme sağladığını ifade etti. Briel, şunları kaydetti:

''Üyeliklerde Avrupa ilk sırada yer alırken, Avrupa'yı Afrika, Asya, Amerika ve Avustralya kıtaları izlemekte. 2005 yılında düzenlediğimiz şampiyonada 50 ülkeden 2511 sporcunun katılımı sağlandı. Bu organizasyonların da rekorudur. FISU organizasyonlarında son yıllarda kadın ve erkek sporcu sayılarının neredeyse eşit olması da önemli bir diğer noktadır.''

-''EĞİTİM FISU'NUN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR''-

Briel, FISU'nun organizasyonlar öncesinde düzenlediği eğitim çalışmalarına da değinerek, ''Eğitim, FISU'nun önemli bir parçasıdır'' dedi.

FISU Başkanının da eğitim konusuna büyük önem verdiğini belirten Briel, Erzurum'daki eğitim seminerinin kusursuz bir organizasyon için gerekli olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

''Bizler organizasyonlar öncesi konferanslar ve seminerler düzenleyerek organizasyonun nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler veriyoruz. Erzurum'da da bu çalışmalarımızı düzenli olarak sürdürdük. Sonuç olarak, Türkiye'de ilk kez bir kış olimpiyatı düzenleyeceğiz. Bu hem bizim hem de Türkiye için hem de ''Erzurum heyecan verici. Umarım sorunsuz bir şampiyona gerçekleşir.”dedi.

-“BİR ORGANİSAZYONUN ALTIN MADDESİ PLANLAMADIR”-

FISU Kış Oyunları Direktörü Milan Augustin ise oyunlarda yönetimin önemine değinerek, ''Organizasyon komitesi yerinde ve etkin kararlar almalıdır'' diye konuştu.

Bir yarış düzenlemeden önce planlama, pazarlama ve ulaştırma gibi alanlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Augustin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Organizasyon komitesinin çok çalışması gerek. Tüm farklı departmanların birbiriyle bağlantılı olması önemlidir. Bu beraberinde başarıyı da getirir. Aynı zamanda teknik destek verecek danışman kişilerin de alanlarında yeterli bilgiye sahip olması şarttır. Bir organizasyonda bazı altın maddeler vardır. Bunlardan ilki plandır. Ardından test, maliyetin düşüklüğü, her hangi bir detayın atlanmaması, geleceğe yönelik faydalar gelir. Başarı FISU'nun istediği tek şeydir. Başarıya ulaşmak için başta çok çalışmak, sonlara doğru ise yavaşlayarak küçük detaylar üzerine yoğunlaşmak gerek.''

Augustin son olarak, hazırlık, inşaat, satın alma, eğitim ve test gibi önemli noktalarda alınan geri dönütlerin organizasyon ekibini daha ileri safhalara taşıyacağını sözlerine ekledi.

-ORGANİZASYONDA 63 ALTIN MADALYA DAĞITILACAK -

FISU Dünya Şampiyonaları Direktörü Roger Roth da organizasyonda sorun yaşanmamasının önemli olduğunu belirterek, ''Yarışlar başladığında her hangi bir organizasyonel sıkıntı nedeniyle sporcu sorun yaşamamalıdır'' dedi.

Roth, bu noktada organizasyonun tüm yönleriyle ele alınıp, etkinliklerin detaylı bir şekilde değerlendirilmesinin öne kazandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Kış oyunlarının doğru tarihte yapılması, başka önemli bir etkinlikle çakışmamasının sağlanmasının öneminin yanı sıra oyunlar organizasyonunun da eksiksiz olması önemlidir. Sporcular organizasyon kaynaklı sıkıntı yaşamamalıdır. İşte eğitim seminerlerimizde, bu gibi noktaların önemini, oyunlarda görev alacak personel ve gönüllülere anlatmaya çalışıyoruz.''

Roth son olarak, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunlarında toplam 63 altın madalyanın dağıtılacağını belirterek, farklı disiplinlerde toplam 163 madalyanın sporcu ve takıma verileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu(TUSF) Başkanı Prof.Dr.Kemal Tamer, 2011 Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt, Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve ilgili federasyon başkanları, branş sorumluları ve 2011 Koordinatörlüğü Organizasyon Komitesi  üyeleri ile gönüllülerin katıldığı eğitim semineri 21 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.