Medya Haber Girişi : 06 Ocak 2018 18:15

Fırfırik 15 yaşında

Fırfırik 15 yaşında
Erzurum'da aylık yayınlanan mizah dergisi Fırfırik, 15 yaşına girdi.
Erzurumajans-1 Ocak 2003 yılında yayın hayatına başlayan Fırfırik Mizah Dergisi, 15'nci yılına ulaştı. Türkiye'nin en uzun soluklu şehir mizah dergisi ünvanını da elinde bulunduran Fırfırik, yayınına iki defa ara vermesine rağmen 346 sayısını gördü. Karikatür sanatçısı gazeteci Vedat Refayeli'nin sahibi olduğu derginin yayın yönetmenliğini Selahattin Şener, sanat yönetmenliğini Murat Balkuş, görsel yönetmenliğini de Serhat Refayeli yapıyor. Önceleri haftalık yayınlanan ancak 2014 yılında aylığa dönüşen Fırfırik, şehrin sosyal, siyasal ve ekonomik durumunu mizahi bir dille ele alarak ironik mesajları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tez konusu da olan dergi, ''Beleş okuyanlara heram ediyoruz'' sloganı ile abonelerine 5 liradan satılıyor. 2016 yılından itibaren bölge gazetesi PUSULA'nı okuyucularına ücretsiz dağıtılan dergide Farfaruk abiden bumbalar, Kolombo Orhan ve Baldodak Heyro köşeleri yeralıyor.

14 yılın göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçtiğini ve 15'nci yıla girildiğini söyleyen Vedat Refayeli, hoşgörü kültürüne katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, '' Bu yeni dönemde de eleştirisel esprilerimiz olacak ve kesinlikle kırıcı, ideolojik olmaktan uzak durmaya gayret edeceğiz. Seviyeli mizah anlayışımızı bundan sonra da devam ettireceğiz, taviz vermeyeceğiz ama muhataplarımızın da aynı hoşgörüyü göstermelerini de isteyecek ve bekleyeceğiz'' dedi. Bir ki tazminat dışında haklarında dava açılmadığını da ifade eden Refayeli, Türkiye'de uzun süreli bir şehir mizah dergisinin Erzurum'da yayınlanıyor olmasının gururunu da yaşadıklarını kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.