Bölge Haber Girişi : 02 Mart 2011 00:03

Fırat hakkındaki iddiaları cevapladı!..

Fırat hakkındaki iddiaları cevapladı!..
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Rasim Fırat'ın AB Hibe programı için gönderilen paranın bir bölümüyle yeni ESOB binasını yaptırdığı, bir bölümünü ise zimetine geçirdiği iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesine de dava açılmasını değerle
Erzurum Ajans-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Rasim Fırat’ın AB Hibe programı için gönderilen paranın bir bölümüyle yeni ESOB binasını yaptırdığı, bir bölümünü ise zimetine geçirdiği iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesine de dava açılmasını değerlendirdi.

Esnaf Odaları Başkanı Rasim Fırat yaptığı açıklamada, söz konusu davaya ilişkin bazı gazetelerde çıkan haberlerin yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Erzurum'a gönderdiği müfettişin hazırladığı raporun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bir bilirkişi raporu hazırlattığını ifade eden Fırat, söz konusu raporun Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini, savcılığın da 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 2008 yılındaki Avrupa Birliği projesiyle alakalı EESOB yönetimine "görevi kötüye kullanma ve zimmete para geçirme" iddiasıyla dava açtığını belirtti.

Söz konusu davanın açılmasına neden olan bilirkişi raporunun hazırlanma aşamasında EESOB'dan bilgi alınmadığını ileri süren Fırat, şunları kaydetti:

"Burada bir yanlışlık var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilirkişi raporu istenilmiş. Bilirkişi Ankara'da emekli bir Yargıtay üyesi. Kendisi bizden ne evrak sordu, ne de bir dosya istedi. Yani bizim dosyamızı incelemeden, bakmadan tutulan bir bilirkişi raporu. Bu bilirkişi sanıyorum daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara'dan gelen müfettişin verdiği rapor üzerinden hareket ederek, bizden herhangi bir belge istemeden, kendileri bilirkişi raporu hazırlamışlar ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişler. Burada raporu 1. Ağır Ceza Mahkemesine göndermiş ve dava açılmış. Dava nisan ayında görülecek."

Yönetimi hakkında ortaya atılan "görevi kötüye kullanma ve zimmete para geçirme" iddialarının doğru olmadığını anımsatan Fırat, şöyle devam etti:

"Bizim zimmetle uzaktan yakından bir alakamız yoktur ve asla olamaz. Elimizde bu eksik denilen 33 bin avronun (2008 yılındaki AB projesi) faturaları ve ödeme makbuzları bulunuyor. Bunlar dosyamızda mevcuttur. Bu dosyamızı mahkemeye sunacağız. Mahkemeden yeniden bir bilirkişi raporunun hazırlanmasını isteyeceğiz. Tabi, adalete ve yargıya güveniyoruz. Hak yerini bulacaktır. Bizim zimmete para geçirme ile asla alakamız olamaz."

-11 ODA BAŞKANI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI-

Bu arada EESOB'a bağlı 11 oda başkanı bugün Esnaf Sarayı'nda ortak bir basın açıklaması yaptı. Berberler ve Kuaförler, Seyyar Satıcılar, Sıhhi Tesisatçılar, Demirciler, Maden İş Sanatkarları, Konfeksiyoncular, Hancılar ve Besiciler, Küçük Celepler, Minibüsçüler ve Dolmuşlar, Fırıncılar ve Elektrikçiler Odaları başkanlarının imzasının bulunduğu basın açıklamasını Demirciler Odası Başkanı Zekayi Kaplan okudu.

Kaplan, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bizler oda başkanları olarak toplanmamızın ana gayesi ne Rasim Fırat'ın yanında yer almak ne de Hikmet Karaca'nın karşısında olmaktır. Son günlerde Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca tarafından gündeme taşınan EESOB davasıdır. Bu onurlu kuruluşun bayrağını çamura düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Malumunuz olduğu üzere birliğimizin 2008 yılında açılan ve devam eden bir davası bulunmaktadır. 2008 yılında yargıya intikal etmiş bu dava hakkında televizyon kanallarında, gazetelerde yapılan bu açıklamalar bizleri sürekli rahatsız etmektedir. Artık bu karalayıcı haberlere son verilmesini ve birliğimiz hakkında verilecek kararın yargıya bırakılmasını istiyoruz."

-"EESOB'A AÇILAN DAVALAR"-

Öte yandan Eski EESOB Başkan Vekili Hikmet Karaca tarafından AB destekli 83 bin 800 Avro maliyetli "Takı ve Gümüş İşlemeciliği" kursunda, EESOB yönetimi hakkında 2008 yılında "görevi kötüye kullanma ve zimmete para" geçirme iddiasıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçe üzerine Erzurum'da 3. ve 4. Asliye Ceza Mahkemelerinde açılan iki ayrı dava da bulunuyor. Söz konusu davalar üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından EESOB'un proje kayıtlarının incelenmesi için Erzurum'a müfettiş gönderilmiş, konuyla alakalı rapor hazırlanmıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.