Eğitim Haber Girişi : 20 Haziran 2019 16:15

Finale kalan gençler destek bekliyor

Finale kalan gençler destek bekliyor
Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Feza Roket Takımı bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Teknofest Roket Yarışması’nda yaklaşık 500 takımı geride bırakarak finale yükseldi.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Halil Alan, Oğuzhan Yazıcı, Kubilay Tüney,  Bayram Kayaoğlu ve Mehmet Demirtaş'tan oluşan Feza Roket Takımı bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Teknofest Roket Yarışması’nda yaklaşık 500 takımı geride bırakarak finale yükseldi.

Öğrenciler yapmış oldukları çalışmalar ile ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonu ile hareket ettiklerini açıklayıp savunma sanayiinde ülkemizi dünya çapında söz sahibi yapacak teknolojilere imza atacak çalısmalarda bulunmak istediklerini açıkladı.

Geçen yıl ilk kez yeni İstanbul Havaalanı’nda gerçekleştirilen yarışmaya 2,5 milyon vatandaş katılım gösterdi. Bu sene Atatürk Havaalanı’nda düzenlenecek olan yarışmaya Türkiye’nin her şehrinden otobüsler ile ulaşım kolaylığı sağlanacak ve yaklaşık  9-10 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Böyle bir başarıya imza atan gençler, kendi tasarladıkları roketi üretebilmek için tüm Erzurum’dan destek beklemekteler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Feza Roket Takımı-Kubilay 01 Ocak 1970 02:00

    İlgi, alakanız ve değerli yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

  • Seher Aksakal 01 Ocak 1970 02:00

    Gerçekten çok başarılı. Takdir ediyorum böyle gençlerimizin önünü açmalı ve yeterli desteği göstermeliyiz. Başarılar diliyorum kendilerine.

  • Şükrü Alan 01 Ocak 1970 02:00

    Tebrikler çocuklara

  • Halil Bey 01 Ocak 1970 02:00

    Tebrikler gençler yolunuz açık olsun