Fikrimin fiyakası

Namussuza "namussuz"; yolsuza "yolsuz"; hırsıza "hırsız" diye bağırmanın, bu tür canlı türünü sıfatlarıyla çığırmanın fikrimin fiyakası olduğunu cümle okura bu cümlelerle bildirmiş olalım.

Fikrimin fiyakasını kimseye bozdurmam, diyerek yazılarıma uzun bir aradan sonra tekrar Erzurumajans'ta başlamanın heyecanını yaşarken saf, çıkarsız ve de riyasız bir merhabayı bu satırların okurlarına yolluyorum. Karşı selamı veren verir, vermeyenlere ise can sağlığı dilemeye devam eyleriz.

Önce şunu söyleyeyim ki; kimse ile alaverem, dalaverem olmamıştır ve olmayacaktır. Olayları ve siyasi gelişmeleri kendi çıkarlarına uygun sunan her kurumun, her kişinin karşısına çıkarak gerçekleri bazen haykırarak, bazen de mırıldanarak burada söyleyeceğim; söyleyeceğim ki fikrimin fiyakası bozulmasın.

İftira atmayacağımı, çıkar için elimde bir çıngırakla dolaşmayacağımı bilenler bilir, bilmeyenlere ise bundan sonra bildirmekten zevk duyacağım.

Her zaman her yerde ısrarla ve inanarak söylediğim sözü burada tekrarlamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. "Asla ve asla kişileri siyasi görüşleri ile değerlendirmedim, benim için önemli olan kişilerin kişilikleri ve ilkeleridir."

Bu tırnak içindeki fikrimi her zaman bir filinta gibi yüreğimde taşıyacağım. Hata ettiğim ve halt ettiğim olmuştur ve olacaktır; ama kalemli ve kelamlı bir adem benim yanlışımı düzeltirse, ben de "madem öyle, özür dilerim," demekten asla çekinmem.

Yeter ki söylenenler gerçek olsun!

Eğer yaşanan bir siyasi gelişmeye veya bir olaya "Neden" sorusunu soramıyorsanız, size sunulan gerçek dışı olan her şeye inanmanız sizin işinize geldiği içindir.

Bu da böyle bilinmelidir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hasan Çanakçı 01 Ocak 1970 02:00

    Nazmi bey , Allah aşkına Tayyip bey`e övgüler yağdır... En son Murat kılıç bld.Bşk. adayı olmalı demistin adam ; il baskanligndn oldu... Sıra Tayyip bey de... :))))

  • zafer uzar 01 Ocak 1970 02:00

    abi hayırlı olsun yazılarını sabırsızlıkla bekliyoruz....