Bölge Haber Girişi : 06 Haziran 2010 00:27

Fetullah Gülen'e imalı cevap!..

Fetullah Gülen'e imalı cevap!..
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fethullah Gülen'in, Gazze yardımı eleştirisine, ``Uzaktan bakınca demekki olaylar öyle görünüyor' dedi.
Erzurum Ajans-Gazze’ye giden yardım gemilerine İsrail’in yaptığı operasyonla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yayımlanan Wall Street Journal’a beyanat veren Fethullah Gülen, Türkiye’den İsrail’e giden insani yardım gemisi için ”İsrail’den izin alınmalıydı” demişti.

Gülen’in bu sözlerine karşılık olarak İzmir’e bir dizi ziyaret için gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Uzaktan bakınca demek ki olaylar öyle görünüyor” dedi.

İzmir’in Bayındır ve Ödemiş İlçeleri’ne yapacağı ziyaret için İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Adnan Menderes Havalimanı’nda gazeteciler, Fethullah Gülen’in Gazze’ye yardım şeklini eleştirmesi konusundaki değerlendirmesini sordu.

Bakan Günay, “Uzaktan bakınca demek ki olaylar öyle görünüyor. İçinde yaşayınca bizim baktığımız gibi bakılıyor. Fettullah Gülen uzunca bir zamandır ülke dışında. Sanırım Türkiye’deki ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip edemiyor” dedi. Gülen’in, ABD’de yaşadığı için mi böyle bir değerlendirme yaptığı sorusunu da Günay, “Bilmiyorum” diyerek geçiştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.