Eğitim Haber Girişi : 25 Kasım 2014 18:01

Faruk Kaleli Pasinler'de anıldı

Faruk Kaleli Pasinler'de anıldı
Pasinler Turizm ve Yaylacılık Derneği yine bir ilke imza atarak, ilçenin yetiştirmiş olduğu değerlerinden rahmetli Hafız Faruk Kaleli'yi ölümünün 67. Yılında rahmetle anıldı.
Erzurumajans-Pasinler Turizm ve Yaylacılık Derneği yine bir ilke imza atarak, ilçenin yetiştirmiş olduğu değerlerinden rahmetli Hafız Faruk Kaleli'yi ölümünün 67. Yılında rahmetle anıldı.

Erzurum Türkülerinin derlemesinde büyük katkıları olan ve Erzurum Hasankaleli olan Hafız Faruk Kaleli ölümünün 67. yıl dönümünde Pasinler Turizm ve Yaylacılık Derneği'nde düzenlenen programla anıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Faruk Kaleli'nin bir birinden güzel şiirleri okunup, hayatından kesitler anlatıldı. Program sonrası Grup Fasıl tarafından Hafız Faruk Kaleli'nin birbirinden güzel derlediği türküleri seslendirip, programa katılan davetlilere güzel dakikalar yaşattılar.

Program hakkında açıklama yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Taşbaşı, "İlçemizin yetiştirmiş olduğu en büyük değerlerden biri olan Hafız Faruk Kaleli'yi ölümünün 67. yıl dönümünde bir programla anmak istedik. Düzenlediğimiz programımıza katılan bütün davetlilere teşekkür ederim. Bu anma programımızı her yıl geleneksel olarak sürdüreceğiz. Pasinlerliler olarak değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.