Spor Haber Girişi : 08 Ocak 2017 16:38

EYOF iptal mi ediliyor?

EYOF iptal mi ediliyor?
2017 takvimi içerisinde yer alan Erzurum Kış Oyunları ve Samsun İşitme Engelliler Olimpiyatları tehlikeye girdi. İki organizasyonun da Türkiye'den alınma ihtimali belirdi.
Erzurumajans-Önümüzdeki ay Erzurum'da yapılması planlanan ve halen hazırlıkları yoğun bir şekilde süren Avrupa Genç Olimpik Kış Festivali'nin (EYOWF) yapılmama tehlikesi belirdi.

FANATİK Gazetesi'nde "Özel Haber" logosuyla yayınlanan habere göre, Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin (EOC) önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda organizasyonun iptal edilmesi yönünde karar alınacağı da EOC yetkilileri tarafından doğrulandı. EOC Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Uğur Erdener'in tüm çabalarına rağmen, EOC'nin Erzurum Kış Oyunları'nı iptal edeceği öğrenildi.

Yine Türkiye'nin ev sahipliğinde Temmuz ayında Samsun'da yapılması planlanan İşitme Engelliler Olimpiyatı (Deaflympics) da iptal edilme tehlikesi ile karşı karşıya. Uzunca bir süredir hazıklıkları yapılan iki organizasyonla ilgili olumsuz kararların resmileşmesi, bugüne dek yapılan tüm çalışmaların boşa gitmesine neden olacak.

BAKANLIĞIN VE GENEL MÜDÜRLÜĞÜN HABERİ YOK...

Fanatik Gazetesi'nde yeralan bu habere karşın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nün böyle bir iptal girişiminden bilgisi olmadığı ve hazırlıkların son sürat yapıldığı öğrenildi. Ayrıca EYOF 2017'nin Avrupa Olimpiyat Komitesi Koordinasyon Komisyon Menajeri Katarina Nycova'nın da yürütülen çalışmaları görmek için hafta içerisinde Erzurum'a gelecek olması da iddianın gerçekliğini zayıflatırken, Türk makamlarının OEC ile irtibata geçip, iddialarla ilgili bilgi isteyebileceği de belirtiliyor.

Tüm bu gelişmelere karşın EYOF Koordinatörlüğü'nün kalan kısa süreyi en iyi şekilde kullanmak istediği ve hazırlıklarını aralıksız sürdürdüğü de gözlemleniyor...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.