İlçeler Haber Girişi : 25 Kasım 2015 15:55

Evleri yanan kız kardeşleri Korkut sevindirdi

Evleri yanan kız kardeşleri Korkut sevindirdi
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Güzelova mahalle/köyünde geçtiğimiz ay sebebi tespit edilemeyen yangında 7 ev, ahırlarla birlikte yanmıştı.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Güzelova mahalle/köyünde geçtiğimiz ay sebebi tespit edilemeyen yangında 7 ev, ahırlarla birlikte yanmıştı.

Çıkan yangında evleri ciddi biçimde hasar gören Ayşe ve Neşe Doğar kardeşler yaşadıkları çaresizliklerini Belediye Başkanı Ali Korkut'a anlatarak yardım istediler. Yakutiye Belediyesine bağlı mahalle/köyde yaşanan yangın faciasında köylülerin en büyük yardımcısı olan Ali Korkut, Ayşe ve Neşe Doğar kardeşlerinde yardımına koşarak yanan eşyaların yerlerine yenilerini aldı.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçesine bağlı 2 bin 500 nüfuslu Güzelova mahalle/köyünde geçtiğimiz ay çıkan yangın sonrası 7 ev, ahırlarla birlikte yanarak kül oldu. Çıkan yangında Ayşe (45) ve Neşe Doğar(50) isimli iki kız kardeşin evleri de hasar gördü. Yangında evleri ağır hasar gören, eşyaları yanan Doğar kardeşler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'tan yardım istediler. Yardım isteğini karşılıksız bırakmayan Başkan Ali Korkut, Ayşe ve Neşe Doğar'ın ihtiyaçları olan ev eşyalarını alarak evlerine götürdü. Çamaşır makinesi, Fırın ve Ocak, Kanepe, halı ve perdelerle köye giden Başkan Korkut'u iki kız kardeş sevinçle karşıladılar. 32 yıl önce ölen babaları ve 2 yıl önce kaybettikleri annelerinin ardından birbirilerine tutunan iki kız kardeş, babalarından kalan BAĞKUR emekli maaşıyla yaşamlarını sürdürüyorlar.

Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Güzelova köyünde yaşanan yangın sonrası mağdurların her yardımına koşulduğunu belirtti. Ali Korkut, "Belediye olarak araçlarımızla yangın sonrası oradaydık. Her türlü yardım yapıldı. Devletimiz de onları sahipsiz bırakmadı. Burada ayrıca insani bir durum vardı. Ayşe ve Neşe kardeşler, babalarını ve annelerini kaybetmişler, hiç evlenmemişler. Kimi kimseleri de yok. Yangında evleri zarar görmüş. Biz onların kimi kimsesi olduk. Evlerinin ihtiyaçlarını karşıladık. Halısından, Çamaşır makinesine, perdesine, fırınına kadar eşyalarını aldık. Kimse sahipsiz değil. Belediye size hem analık hem de babalık görevini yapacak. Evinizin çatısı onarıldı. Eşyaların büyük bir bölümü yenilendi. Evin içindeki hasarları da kış gelmeden gidereceğiz. Evinizde ağız tadı ile oturmanızı temenni ediyorum" dedi.

Rahmetli babalarının BAĞ-KUR emeklisi olduğu için iki kız kardeş olarak ayda toplam 700 lira maaş aldıklarını ve geçinemediklerini söyleyen Ayşe Doğar, "Köyde nasıl çıktığını bilmediğimiz bir yangın yaşandı. 7 ev kül olurken bizim de evin çatısı tamamen, eşyalarımızın da büyük bir bölümü yandı. Eşyaları yangın kadar itfaiyenin sıktığı su da kullanılmaz hale getirdi. Yangın yüreğimizi yakmıştı. Ancak belediye başkanı Ali Korkut bu yangına su serpti. Yangından sonra yüzümüz ilk kez güldü" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.