Erzurum Haber Girişi : 30 Ağustos 2014 16:18

ETÜ Rektörü Yaylalı'nın Zafer Bayramı mesajı

ETÜ Rektörü Yaylalı'nın Zafer Bayramı mesajı
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı 30 ağustos Zafer Bayramının 92 yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı 30 ağustos Zafer Bayramının 92 yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Yaylalı, mesajında şu görüşlere yer verdi; "Bu yıl 92. yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Türk Milleti ve ordusuyla gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı zaferdir.

30 Ağustos Zaferi; ülkemizi ele geçirmek ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı, bütün imkânsızlıklara karşı Yüce Türk milletinin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile tarihe altın harflerle yazılmıştır.

30 Ağustos Zaferi'nin ardından sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin engin deneyiminin ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu bakımdan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için bir milattır.
Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında, özgürce yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olmak üzere tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, milli mücadelenin lideri, Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları nezdinde tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. " 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.