Erzurum Haber Girişi : 28 Ekim 2016 18:18

ETÜ Rektörü Yaylalı'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ETÜ Rektörü Yaylalı'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Cumhuriyetin 93.Kuruluş yıl dönümü için mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Cumhuriyetin 93.Kuruluş yıl dönümü için yayınladığı mesajında milli bilincin geleceğe en büyük mirası olan Cumhuriyet'in sağlam temeller üzerinde yükselmesinde gençlere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Rektör Yaylalı mesajında şu görüşlere yer verdi; "Şehitler ve gazilerimizin ülkeyi bağımsızlık aşkıyla miras bırakmak için gösterdikleri fedakarlık her türlü taktidir üzerindedir. Üzerinde yaşadığımız toprakları vatan kılmak bilinciyle verilen mücadelede gençlerimiz üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamında Mekteb-i Sultani'de eğitime ara verilmemiş. Ama bazı öğrenciler, bu ortamda vatan için savaşmanın daha kutsal bir görev olacağını düşünerek gönüllü olarak askere yazılmışlardır. Mekteb-i Sultani öğrencilerinin tahsillerini bir kenara bırakıp, ülke müdafaası için cephelere koşmaları son derece takdire şayandır. Onların fedakarlıklarını, şahadetlerinin kutsiyetini yüreğimizde hissediyoruz. Bu bilinçle devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek zorundayız. Hedefimiz Gazi'nin gösterdiğinin de fazlası olmalı. Bu anlamda gençlerimizin üzerine düşeni eksiksiz bir biçimde yerine getireceğinden kuşkumuz yoktur. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "ilelebet payidar kalacak" olan Cumhuriyetin 93. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor bütün milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.