Bölge Haber Girişi : 25 Mayıs 2010 00:57

ETSO'dan 2009 - 2013 stratejik planı!..

ETSO'dan 2009 - 2013 stratejik planı!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı'nca 2009-2013 stratejik planı kitaplaştırıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı’nca 2009-2013 stratejik planı kitaplaştırıldı. ETSO İş ve Endüstri ilişkileri Uzmanı DEİK Erzurum Temsilcisi Mehtap Yarbaşı tarafından yayına hazırlanan stratejik planda durum analizi, geleceğe bakış ve stratejik amaç, hedef ve faaliyetler anlatılıyor.

 
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ETSO olarak, gelişen, değişen, dünyada, teknoloji ile beyin gücünün hakim olduğu çağdaş düzene ayak uydurmak için çalışmaları geniş bir yelpazede sürdürdüklerini belirterek, “Artık söylem değil eylem zamanı. Oda Yönetimi ve çalışanlarının önümüzdeki 4 yıl içerisinde neler yapacağı, ne tür projeler uygulayacağı, kentsel ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak amacıyla hangi girişimlerde bulunacağını ayrıntılarıyla gösteren bir planın hazırlanması gerekiyordu. Bu gerçekten hareketle; Odamız meclis üyelerinin de katılımları ile belirlenen stratejileri bir Plana dönüştürme kararı aldık” dedi.
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Buket Karatop, İş ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Mehtap Yarbaşı’nın 2009–2013 yıllarını kapsayacak bir proje hazırlamak için çalışmalara başladığını ve oluşturulan Stratejik Planlama Komisyonu ile birlikte 2009–2013 yılları Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Strateji Planının hazırlandığını anlatan Yücelik, “Yönetime katılım amacıyla bütün meslek gruplarımızdan temsilcilerimizin yer aldığı eğitimler ve çalıştaylar gerçekleştirildi. 2009 Mart – Aralık dönemi içerisinde uzun süren çalışmalar neticesinde Erzurum’un genel sosyo-ekonomik profili çıkarıldı, çözülmesi gereken sorunlara yönelik hedef ve stratejiler belirlendi. Plan hazırlıklarında Erzurum’un ticaret, sanayi, turizm ve eğitim alanlarında gelişimini sağlayacak önemli proje fikirleri gelişti. Böylece, modernleşme, gelişme yolunda, 2011 Universiade’ ın yeni bir vizyon kazandırdığı şehrimize eğitimde marka olmak için bir ikinci üniversite kurma isteğimizi ve ihracatta istenilen düzeyi yakalamak amacıyla da demiryolu, karayolu ulaşım projelerinin hayata geçirilmesinin önemini planımıza dahil ettik. ETSO Stratejik Planı’nda, ticaretin, sanayinin ve sosyal hayatın gelişmesi için; Ortak Akıl toplantıları, Genç ve Kadın Girişimciler aracılığıyla Girişimciliğin desteklenmesi, Beyin Fırtınası Takımlarıyla geleceğin sektör ve mesleklerinin belirlenmesi, sürekli iyileştirme prensibinden hareketle üyelerimize ve personelimize eğitim, bilgilendirme, motivasyon imkanlarının sağlanması, Aktüel ETSO kurulu aracılığıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitim içerikli çalışmaların yürütülmesi gibi başlıklar ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.