Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2010 00:08

ETSO HSBC ile ek protokol imzaladı!..

ETSO HSBC ile ek protokol imzaladı!..
Erzurum'da KOBİlerin çözüm ortağı olmak isteyen HSBC İşletme Bankacılığı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı ile 12 Mart 2010'da

Erzurum Ajans-Erzurum’da KOBİ’lerin çözüm ortağı olmak isteyen HSBC İşletme Bankacılığı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı ile 12 Mart 2010’da imzaladığı kredi protokolüne ek olarak yeni bir protokol daha imzaladı.
Ekonominin can damarı KOBİ’lerin ticari faaliyetlerine destek olmak amacıyla sanayi, ticaret ve esnaf odaları ile anlaşmalar yapmaya devam ettikleri dile getiren HSBC Erzurum Şube Müdürü Sinan Gezenerler, “Sermayem Cebimde” kredisiyle Erzurum’daki KOBİ’lerin çözüm ortağı olmayı amaçladıklarını dile getirdi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve HSBC Erzurum Şube Müdürü Sinan Gezenerler’in imzaladığı protokole göre, ETSO üyeleri, HSBC İşletme Bankacılığı’nın sunduğu, “Sermayem Cebimde” kredisiyle sahip oldukları konut ve dükkanları nakde çevirerek, ihtiyaç duydukları işletme sermayesine 10 yıla kadar uzanan vade seçenekleri ve aylık yüzde 1,04’ten başlayan faiz oranlan ile sahip olabilecek.
İmzalanan protokole göre ayrıca KOBİ’ler, “Sermayem Cebimde” kredisi kullanarak hem yıllar içinde gayrimenkullerinin değer artışında faydalanabilecek, hem de ihtiyaçları olan sermayeyi elde ederek kazançlarını katlayacaklar. Yapılan anlaşma kapsamında Erzurum’daki KOBİ’ler ayrıca spot, rotatif gibi nakit krediler ile teminat mektubu ve akreditif gibi gayri nakdi kredi imkanlarından da faydalanabilecek, çek karnesi, şirket ticaret kartı, otomatik fatura ödemeleri ve üye işyeri uygulaması (POS) gibi HSBC İşletme Bankacılığı’na ait diğer ürünlerden de yararlanabilecekler.
Banka yetkililerinin açıklamasına göre KOBİ’ler söz konusu “Sermayem Cebimde” kredisiyle 10 yıla kadar vade ve aylık yüzde 1,04’ten başlayan faiz oranı imkanlarına ek olarak, alternatif fiyatlama ve geri ödeme imkanlarına kavuşacak. Yetkililerinin açıklaması şöyle; “KOBİ’ler “Sermayem Cebimde” kredisi ile nakit akışlarındaki dalgalanmalara paralel, her yıl için 90 güne varan ödemesiz dönem belirleme imkanını yakalarken, HSBC düzenli ödeme yapan firmaları da ayrıca ödüllendirecek. Taksit ödemelerinde sorun yaşamayan firmaların, her yıl için 1 taksit dilimini karşılayan HSBC böylece KOBİ’lere nakit sıkışıklıklarında yardımcı oluyor. Bununla birlikte, krediden faydalanan firmalar, taksitlerini düzenli ödemeleri durumunda, her geçen yıl düşen faiz oranları ve taksit tutarlarının da avantajını yaşıyor. KOBİ’ler böylece faizlerin düşmesini beklemek zorunda kalmıyor.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.