Bölge Haber Girişi : 24 Ekim 2009 01:24

ETSO 'dan Vali Öztürk'e ziyaret!..

ETSO 'dan Vali Öztürk'e ziyaret!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın ile yönetim kurulu üyeleri, Vali Sebahattin Öztürk'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. ETSO Başkanı Yücelik,Vali Öztürk’ten ilin tek p

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın ile yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce göreve başlayan Vali Sebahattin Öztürk’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

 

Meclis Başkan Vekili Celalettin Çetinkaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Akal ve Ahmet Metin Karadayı ile yönetim kurulu üyeleri Vakur Alemdar, Murat Gacıroğlu, Muharrem Özdemir ve ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan’ın da katıldığı ziyarette Vali Öztürk misafirleriyle ilin ekonomisini konuştu. Erzurum’a hizmet edecek olmaktan duyduğu  memnuniyeti dile getiren Vali Öztürk, ilin ekonomisinin canlanması için ele geçen fırsatların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası’nın samimiyetle çaba gösterdiğine inandığını vurgulayan Vali Öztürk, ilin profilinin olumlu yönde gelişmesinde ticaretin büyük önemi olduğunu söyledi. Vali Öztürk, “Ticaret ve Sanayi Odası bizim elimiz kolumuzdur” dedi.

 

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de, Erzurum’un siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda tarih boyunca önemli bir kavşak olduğunu belirterek, Erzurum’un bu özelliğinin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Ticari faaliyetlerin zaman zaman bürokrasi nedeniyle sekteye uğradığını ifade eden Başkan Yücelik, bürokrasinin azalmasıyla ticari faaliyetlerin hız kazanacağını ve bürokrasinin azalmasıyla kazanılacak zamanın ekonomiye olumlu katkılar sağlayacağını bildirdi.

 

ERZURUMSPOR ERZURUM İÇİN ÖNEMLİ

 

Ziyarette, içinde bulunduğu zor durum nedeniyle Erzurum gündemini uzun bir süreden beri meşgul eden Erzurumspor konusuna da değinen Başkan Yücelik, Vali Öztürk’ten ilin tek profesyonel takımı olan Erzurumspor’a destek vermesini istedi. Ticaret ve Sanayi Odası’nın memleketin her meselesi için uğraş vermeye hazır olduğunu kaydeden Başkan Yücelik, Erzurumspor’un problemlerinin çözümü için Vali Öztürk’ten öncülük yapmasını rica etti. Vali Öztürk’ün, Erzurumspor’un bu yıl ligden düşmesinin kaçınılmaz olduğu yönünde bir görüş hakim olduğunu ifade etmesi üzerine, Başkan Yücelik, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ve kulübe destek verilmesi halinde ikinci yarıda takımın ligde daha iyi bir konuma geleceğini iddia etti. Futbolla çok yakın ilgisinin olmamasına rağmen Erzurum’u profesyonel anlamda temsil eden takıma sahip çıkmak mecburiyetinde olduklarına dikkati çeken ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurumspor’un bulunduğu durumundan kurtarmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, Erzurumspor’un borcunun kulübün kapanmasına yol açacak miktarda olmadığını öne sürerek, “Rizespor’un 28 trilyon lira olan borcu 6 trilyon lira kaldı. Erzurumspor için de aynı durum söz konusu. Vali Bey’in öncülüğünde yapılacak bir girişimle bu borçların azaltılacağına inanıyoruz.” diye konuştu.


Erzurumspor için gereken her şeyin yapılacağını anlatan Vali Öztürk, bu konuda samimiyetle çaba gösterenlere Valilik olarak öncülük yapacaklarını söyledi.(www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.