Ekonomi Haber Girişi : 01 Haziran 2012 16:15

ETSO Başkanı Yücelik!

ETSO Başkanı Yücelik!
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Tarihi İpekyolu üzerinde önemli bir kavşak noktası olan Erzurum’un, son yıllarda, eğitim, sağlık, turizm, ulaşım ve hizmet sektörlerinde yapılan yatırımlarla artık yavaş ya
Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Tarihi İpekyolu üzerinde önemli bir kavşak noktası olan Erzurum’un, son yıllarda, eğitim, sağlık, turizm, ulaşım ve hizmet sektörlerinde yapılan yatırımlarla artık yavaş yavaş eski önemine kavuşmaya başladığını söyledi.
Turkcell’in Mobil Şirketler toplantısında konuşan ETSO Başkanı Yücelik, Erzurum’un bulunduğu coğrafyadaki merkezi konumu ve bunun neticesinde sahip olduğu stratejik önem sebebiyle hiçbir dönem cazibesini yitirmediğini ifade ederek, “Ancak uzun yıllar ihmal edilmesi, diğer bölgelerle arasındaki kalkınmışlık farkını artırmış, sonuçta bundan şehrimiz top yekün zarar görmüştür. Son yıllarda Turkcell gibi büyük şirketlerin Erzurum’u yeniden keşfetmesi ve yatırım yapması, diğer yatırımcıların da ufkunu açmış ve yaşadığı birçok zorluğa rağmen bu şehri terk etmeyen insanımızı umutlandırmıştır. Bizler, Sivil toplum örgütleri olarak, kalkınma ve gelişme adına, bu bölgede yaşayan insanlarımızın refahı adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesileyle, bizlerin mücadelesine destek veren sermaye sahiplerine ve yatırımcılarımıza minnet duyuyoruz. Turkcell, Çağrı merkezlerinin Erzurum’u tercih etmesinde önemli rol oynadı. Turkcell’in ardından Finansbank ve Sağlık Bakanlığı’nın çağrı merkezleri de Erzurum’a yatırım yaptı. Çağrı merkezlerinin yatırımları şehrimizdeki istihdam sorununun çözümüne de büyük katkılar sağladı. Bugün Erzurum’daki çağrı merkezlerinde 2 Bin 600 kişi istihdam ediyor. Bu konuda öncülük eden Turkcell’e halkımız adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” Diye konuştu.
“Günümüzde kurumların ve şahısların başarıyı yakalamada, ciddi çözüm ortaklarına, alternatif ve hızlı iletişim teknolojilerine ihtiyacı olduğu bilinen bir gerçek. Artık, ticarette de iletişimin birçok şeyi ifade ettiği günümüzde, bu teknolojiyi kullanan işletmelerin zamandan tasarruf ettiğini, iş hızını ve rekabet gücünü artırdığını da görüyoruz” diyen Yücelik daha sonra şunları kaydetti; “ İş dünyası, teknolojiye ve yeni fikirlere önem veren insanların başarı hikayeleriyle dolu. Bu konuda biz de Aşkale Çimento olarak yeniliğe, yeni teknolojilere verdiğimiz önemle büyük başarılar yakaladık. İnsana ve teknolojik yeniliklere verdiğimiz değerle elde ettiğimiz bu başarının sürmesini ve ülkemizin yeni markalara sahip olmasını istiyorsak daima kendimizi yenilemeliyiz. Zamana ve işimize kıymet veriyorsak teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktan asla tereddüt etmemeliyiz.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.