Etnik aidiyet...

Başbakan sayın Binali Yıldırım, şayet doğru ise, Hakkari'de "Benim de geçmişim kürt" demiş ve "Kürtlüğünüzle gurur duyun demiş" Sormak lâzım, Kürt olduğunuzu bugüne kadar neden gizlediniz? Bugüne kadar Kürtlüğunüzle neden gurur duymadığınız sorulmaz mı? Sayın Başbakan,seçim döneminde mi kürtlüğünüzü hatırladınız? Etnik aidiyetinizin Kürt olduğu neden ve şimdi aklınıza geldi? Cumhuriyet Türkiyesi'nde ve bu ülkede başbakan olurken de hiç kimsenin etnik aidiyeti irdelenmez-sorgulanmaz. Bunlar ucuz ve popilist söylemler. Tamamen oy devşirmeye yönelik ifâdeler-hesâplar...

Kürt zaten Kürt olduğunu biliyor; bunda bir beis de yok. Zira herkesin etnik aidiyeti kendi şerefidir, kaderidir; ama biz hep birlikte Türk milletiyiz. Vatandaşlık gibi anayasal bir ortak kavram vurgusu var iken; neden ve niçin etnik aidiyetler ve isimlendirmeler üzerinden basit ve avamî siyâset yaparız? Batı'da, Orta Anadolu'da, Karadeniz'de başka, Doğu'da ve Güneydoğu'da neden ve niçin farklı söylemler geliştiririz?

Büyük Atatürk "Türkiye cumhuriyeti devletini kuran Türk halkına Türk milleti denir" diyor. "Milletin temeli de kültürdür" diyor. Çizgi bu...Bir uyum-zerâfet ve güzellik sergileyen tespih danelerini dağıtmaya ne gerek var?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    DEVAM DEVAM DEVAM...

  • Analizci 01 Ocak 1970 02:00

    kürdüm kürtlüğumlede gurur duyuyorum Sayın Başbakanimizin söylediği gibi