Bölge Haber Girişi : 01 Kasım 2009 00:19

ETB'den Fiyat Değerlendirmesi!..

ETB'den  Fiyat Değerlendirmesi!..
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde son aylarda artış gösteren beyaz ve kırmızı et fiyatlarının artış nedenlerini değerlendirdi.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde son aylarda artış gösteren beyaz ve kırmızı et fiyatlarının artış nedenlerini değerlendirdi.

Başkan Hınıslıoğlu, özellikle son altı ayda artan beyaz et fiyatlarının kırmızı et fiyatlarını tetiklediğini vurgulayarak, "Beyaz et fiyatları altı ay içerisinde yüzde yüz gibi bir oranda artış gösterdi. Tabi serbest piyasa ekonomisinin hep yanındayız ama denetimsiz serbest piyasa ekonomisinin karşısındayız. Çünkü bir ürünün fiyatının artması diğer ürünleri de tetikliyor. Doğal olarak kırmızı et fiyatlarında da böyle bir etkilenme meydana gelmiştir. Küçük ve büyük baş hayvanlarda da böyle artışlar meydana geldi. Ancak küçükbaş hayvanlarda düşüşler yıllar önce kendini göstermişti. Ama gerekli önlemleri zamanında alamadığımız ve zamanında gerçekleştiremediğimiz için şuanda bir eksikliğin varlığını görüyoruz" dedi.

Yapılan hataların bir daha tekrarlanmaması için herkesin daha fazla gayret göstermesi gerektiğini belirten Hınıslıoğlu, "Problemlerin çözüm yollarını araştırmak lazım. Çünkü Erzurum ekonomisinin vazgeçilmez unsurları tarım ve hayvancılıktır. Tarım ve hayvancılığı önümüzdeki yıllarda bu ilde geliştirmemiz lazım. Bu ilin refah seviyesini ve milli gelirden alacağı payı ancak böyle artırabiliriz. Bunun için süt ve et ırkı hayvancılığı birbirinden ayırmamız lazım. Bunları ayrı ayrı yapmamız lazım . Biz Ticaret Borsası olarak , bunlarla ilgili olarak gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Bunlarla ilgili olarak hazırladığımız raporları Kalkınma Ajansının Başkanı olan Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak'a verdik" şeklinde konuştu.

Başkan Hınıslıoğlu , Erzurum'da tarım ve hayvancılık konularının Borsanın ev sahipliğinde yapılan toplantıda da detaylarıyla konuşulduğunu belirterek, "Erzurum Ticaret Borsası'nda, Milletvekilimiz Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt'un da iştirak ettiği ve beraberinde Valimiz Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler , Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak ile il Özel İdare Genel Sekreterimizin ve Tarım İl Müdürümüzün katıldığı bir toplantıda yine tarım ve hayvancılığı gündeme getirdik. Valimiz Sebahattin Öztürk 'e hem biz borsa olarak hem de Tarım İl Müdürümüz bu konular hakkında bilgiler verdik. Ümit ediyorum önümüzdeki dönem içerisinde baya bir gelişme göreceğiz. Sayın valimizin Erzurum ve tarım, hayvancılığa ne kadar ilgili olduğu gördük ve mutlu olduk. Valimiz, Rektörümüz, Büyükşehir Belediye Başkanımız bu işe ne kadar ilgi duyarlarsa bu işin gelişme şansı o kadar fazla olur. İlimizde uygulanan bir teşvik yasası var, bu teşvik yasasının ilimize faydalı olabilmesi için kamunun ilgili olmasını biz mutlak ve mutlak görüyoruz. bu ilgiyi görünce de önümüzdeki günlerden ümitle söz etmemiz daha uygun olmaktadır". diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.