Ekonomi Haber Girişi : 18 Mayıs 2019 22:15

ETB projesi start aldı

ETB projesi start aldı
Erzurum Ticaret Borsası tarafından yürütülen” Erzurum ili Süt Sektörü Soğuk zincir Süt Kurulumu Projesi” start aldı.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret Borsası tarafından yürütülen” Erzurum ili Süt Sektörü Soğuk zincir Süt Kurulumu Projesi” start aldı.



Yakutiye ilçesine bağlı Kırmızıtaş ve Gülpınar Mahallesinde süt toplama çalışmalarına Vali Okay Memiş, İspir Kaymakamı Faruk Erdem, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç katıldı.

 

Doğu Anadolu Bölgesinin en prestijli projesi olarak gösterilen ve bu anlamda da bölgedeki tek proje olan “Erzurum ili Süt Sektörü Soğuk zincir Süt Kurulumu Projesi” saha çalışmalarını Erzurum Valisi Okay Memiş, yerinde incelendi. 



İlk olarak Kırmızıtaş ve daha sonra Gülpınar  mahallesine giden Vali Memiş ve beraberindeki heyet,  montajı  ve kurulumu yapılan süt tanklarını yerinde inceleyerek, soğuk süt tankında toplanan sütlerin, süt toplama aracına aktarılması ve süt toplamaya ilişkin yapılan diğer çalışmaları muhatapları ile görüşerek detaylı  bilgiler aldı.



Sütün toplanması, analiz ve ölçümlerin ardından bir açıklama yapan Vali Okay Memiş, soğuk zincir süt projesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek “Bu bizim rüya projemiz, uçsuz bucaksız meralarımızda bu kadar hayvan varlığı var iken bunu başarıya ulaştırmamız gerekmektedir. İlçe ilçe hayvan varlığını yakından takip ediyorum. 2019-2020 yıllarında inşallah Erzurum’daki büyükbaş hayvan varlığını 1 milyona ulaştıracağız. Bugün burada Ticaret Borsamız marifetiyle yürütücülüğü yapılan projede ileri bir seviyeye geldik, yani teker dönmeye başladı. İlk etapta merkez ilçelerimiz ve daha sonra tüm ilçelerimizde bu hizmeti köylümüze sunacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Amacımız, köylümüzün ürettiği sütün daha sağlıklı, kaliteli ve (PH) değerinin yüksek olmasıdır. Üreticimiz ise bu sütlerin ayağına kadar gelerek alıp işlemesidir. Bu anlamda iki taraf da kazançlı çıkacaktır. Şu ana kadar 100 adet süt tankımızın dağıtımı ve montajı tamamlandı. Hizmet almaya başladık. Hem üreticimiz hem de tüketicimiz mağdur olmayacak. Bu anlamda Üretici tarafından satılan sütün fiyatını da 1.70 kuruş artı 25 kuruş da soğuk süt desteği olmak üzere 1.95 kuruş olarak belirledik” diye konuştu.



Geçtiğimiz ay tanıtım lasmanı yapılan ve kısa bir süre içerisinde yayılarak hizmet verme seviyesine ulaşan ”Erzurum ili Süt Sektörü Soğuk zincir Süt Kurulumu Projesi” ilk etap Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçelerine bağlı köy ve mahallelerde hizmet verecek.



Şimdiye kadar yaklaşık 100 adet Süt Toplama tankının dağıtım ve montaj işlemlerinin tamamlandığı ve bu sayının her geçen gün artacağı ifade eden Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Bugün sayın valimiz ile birlikte saha çalışmalarına katıldık. Süt projemize ilişkin çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Erzurum’a hizmet anlamında yaptığımız bu çalışmalar ile süt sanayicisi ve süt üreticisi daha sağlıklı ve hijyenik sütü alıp satacak” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.