Bölge Haber Girişi : 25 Kasım 2010 14:51

ESOB'tan kadın grişimci açılımı!..

ESOB'tan kadın grişimci açılımı!..
Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, kadın üyelerinin sorunlarını tespit etmek ve yeni üyeler kazanmak amacıyla Yerel Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu oluşturdu.

Erzurum Ajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, kadın üyelerinin sorunlarını tespit etmek ve yeni üyeler kazanmak amacıyla Yerel Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu oluşturdu.

Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) bünyesinde hizmet verecek olan Yerel Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu, birlik üyesi kadınlara ulaşarak sorunları hakkında bilgi edinecek ve hazırladıkları raporları Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu bünyesindeki Ulusal Kadınlar Kuruluna ve ilgili bakanlıklara iletecek.

ESOB Başkanı Rasim Fırat İstanbul ve Bursa’nın ardından Erzurum’da oluşturulan kadın kurulunun Erzurumlu esnaf ve sanatkar bayanların sorunlarına çözüm bulma yolunda önemli rol oynayacağını ifade etti.

Fırat, şunları kaydetti: “ 840 kadın girişimci olmak üzere ilimiz genelinde bulunan yaklaşık 22 bin esnaf ve sanatkarın en üst yasal temsilcisi olan birliğimiz tarafından Yerel Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu oluşturduk. Ülkemizde kadınlar dünyanın birçok ülkesinden önce sosyal ve toplumsal statü açısından önemli haklar kazanmasına karşın, ülkemizin ekonomik koşullarında, yeterince ekonomiye ve iş dünyasına katılamamakta biliyoruz ki ülke kalkınması ve sosyo­ekonomik şartların iyileşmesi için, kadınlarımızın sahip oldukları yeteneklerinin ve fikirlerinin hayata geçirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Esnaf sanatkar kadınlar bizzat kendi nam ve adlarına girişimci olarak el emeği, göz nuru dökerek hizmet ve imalat sektörlerinde iş dünyasında yer almaktadır. 840 esnaf sanatkar kadın üyeyi temsil eden birliğimiz, kadın işletmelerine önem vermektedir. Bu amaçla Yerel Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu oluşturulmuştur.”

FIRAT: “AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Kadın girişimcilerde sosyal sorumluk bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirten Rasim Fırat şöyle konuştu: “ Kadın girişimcilerimizde sosyal sorumluluk bilinci oluşturulması amacıyla eğitim programları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemeyi, kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmayı, girişimcilik veya gelir yaratma gibi becerilerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara bunu nasıl yapacaklarını öğrenmeleri için öğrenme ortamlarını hazırlamayı planlıyoruz. Kadın girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek amacıyla seminer, panel ve bunun gibi eğitim etkinlikleri gibi faaliyetlerde bulunacağız. Ayrıca Yerel Kadınlar Kurulumuz kanalıyla elde edilen veriler, üst kuruluşumuz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu bünyesindeki Ulusal Kadınlar Kurulu’na, ilgili bakanlıklara ve kurumlara iletilerek farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. ESOB olarak kadın işletmecilerin işlerini geliştirici, işbirlikleri kurulmasını sağlayıcı ve bilgilendirici faaliyetlere öncelik vereceğiz.”

KADIN GİRİRŞİMCİLERİN BAŞKANI NECLA AYŞEN DEMİRCEYLAN
 
ESOB bünyesinde hizmet verecek olan Yerel Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu  Necla Ayşen başkanlığında Tülay Saçıkay ve Fatma Sıçrar’dan oluşuyor.

Kurul Başkanı Necla Ayşen Erzurumlu kadın girişimcilerin sorunlarını yerinde dinleyerek ESOB nezaretinde çözüm arayacaklarını ifade etti.

Ayşen, “ Erzurum’da kadın girişimcilerimizin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla seçilmiş olmak beni çok mutlu etti. Yönetimde çok değerli iki arkadaşım daha var. 3 kişilik ekibimize ilerleyen dönemlerde 2 arkadaş daha ekleyerek 5 kişilik bir ekiple kadınlarımıza hizmet vereceğiz. Bizi bu göreve layık gören başkanıma ve ESOB yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.