Erzurum Haber Girişi : 21 Aralık 2017 18:30

ESOB'da seçim takvimi başlıyor

ESOB'da seçim takvimi başlıyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonuna bağlı meslek odalarının seçimlerinin 02 Ocak 2018 tarihi itibariyle start alacağı belirtildi.
Erzurumajans-Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonuna bağlı meslek odalarının seçimlerinin 02 Ocak 2018 tarihi itibariyle start alacağı belirtildi. Erzurum'da çekişmeli geçmesi beklenen oda seçimlerinde birçok odaya yeni adayların çıkması bekleniyor. 

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununa göre dört yılda bir yapılması gereken Meslek Odalarının Seçimleri 02 Ocak - 31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Meslek Odalarının seçimlerinden iki ay sonra, Mayıs 2018'de ise Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin seçimi yapılacak.

Geçtiğimiz yıllara göre daha çekişmeli geçmesi beklenen oda seçimlerinde birçok adayın yarışacağı bekleniyor. Şehir merkezinde 25, ilçelerde ise 15 meslek odası bulunuyor.

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanuna göre, oda başkanı ve yöneticisi olabilmek için en az iki yıllık oda kaydı ve vergi mükellefiyeti gerekiyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE BULUNAN ODALAR

Şoförler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Otel-Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Matbaacılar, Kırtasiyeciler ve Tabelacılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Marangoz-Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Bakkallar ve Manavlar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Tesisatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Kunduracılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Lokantacılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Berberler-Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Mahrukatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Camcılar-Sobacılar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Kasaplar Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Keresteciler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Minibüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Hancı-Besiciler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası.

İLÇELERDE BULUNAN ODALAR:

Hınıs Şoförler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Hınıs Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Tortum Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, İspir Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Şenkaya Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Oltu Şoförler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Horasan Şoförler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Horasan Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Pasinler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Narman Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Aşkale Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Aşkale Şoförler Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Uzundere Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası, Ilıca Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Odası.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.