Bölge Haber Girişi : 05 Nisan 2010 18:59

ESOB başkanlığına Hikmet Karaca aday!..

ESOB başkanlığına Hikmet Karaca aday!..
Erzurum Matbaacılar-Kırtasiyeciler-Tabelacılar-Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, önümüzdeki ay yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Matbaacılar-Kırtasiyeciler-Tabelacılar-Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, önümüzdeki ay yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Hikmet Karaca hem adaylığını açıkladı, hem de mevcut yönetim aleyhinde çarpıcı iddialarda bulundu.
Kendisinin de görev aldığı mevcut yönetimin düzenlediği AB projelerinde usulsüzlük yaptığını iddia eden Karaca, konuyla ilgili olarak 1.5 yıl önce başlattığı hukuk mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

Mevcut Başkan Rasim Fırat ve yönetim Kurulu üyelerinin Ayakkabı İmalatı ve Oltu Taşı İşletmeciliği kurslarında eksik malzeme alındığını, proje için ayrılan kaynağın usulsüzce kullandığını öne süren Karaca, konuyla ilgili açılan davaların mahkeme tarafından kabul edildiğini ve 28 Nisan ve 5 Mayıs tarihlerinde görüleceğini bildirdi.

Kendisinin Başkan vekili olarak görev yaptığı dönemde söz konusu usulsüzlüğün yapıldığını, buna karşı çıkarak olayı savcılığa taşıdığını belirten Karaca, 40 bin üyeye sahip birliğin üyelerinin hakkını ve hukukunu korumak zorunda olduğunu ifade etti. Önümüzdeki ay yapılması planlanan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına aday olduğunu söyleyen Karaca, “Bizim ana ilkemiz şeffaf bir yönetim anlayışıdır. Bu bir nasip işidir. Başkan olsak da olmasak da bu hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.